Gennem de seneste fire-fem år har jeg jævnligt lagt fotos ud på Facebook af den mad, jeg går og laver til mig selv og andre.
Jeg har også skrevet om restauranter i ind- og udland, kommenteret på kogebøger, film og tv, og i det hele taget beskæftiget mig med mad og råvarer – men med få ord og på meget begrænset plads.
Når venner og veninder har efterlyst en opskrift, villet have et tip om en god restaurant eller har spurgt, hvor man kan købe et specielt krydderi, har jeg altid skullet ind og sende en personlig besked “bagom”.
Derfor opstod ideen om at få en blog med ubegrænset plads 🙂
Opskrifterne
Titlen siger vel det meste. Det handler om mad. Og om hvad jeg mener om dette og hint.
Kun en håndfuld af de opskrifter, der kommer på bloggen, er mine egne. Jeg opfinder ikke selv opskrifter, men har dog nogle få “familie-opskrifter”. Resten er mine venner og bekendtes – og så er der opskrifter fra de kogebøger, jeg bruger. Der vil altid stå under opskriften, hvilken bog den er fra. Så kan man købe bogen, låne den på biblioteket eller forsøge at skaffe sig den antikvarisk, hvis man er blevet nysgerrig efter at se mere.
I skrivende stund (august 2013) er bloggen så ny, at ikke alle kategorier har et indhold. Jeg arbejder på at lægge en del forskellige ting ind, så der er noget at se på, når man kigger indenfor for første gang. Jeg håber, at I bærer over med de “tomme” kategorier.
Ambitionen fremover er at lægge nyt ind cirka tre-fire gange om ugen.
Sociale medier
Jeg har en side på Facebook, hvor jeg bringer links til denne blog samt links til andres blogs og opskrifter. Både udenlandske og danske sites. Siden på Facebook hedder også madogmeninger – eller mere præcist https://www.facebook.com/madogmeninger
Jeg har også en Instagram-profil. Der hedder jeg mettegrith. Man kan også søge på #madogmeninger
Tak
Bloggen var aldrig blevet til noget uden Helle og Mikael.
Helle har selv en blog og hendes forlovede, Mikael, er grafisk designer. De brugte en hel dag af deres ferie på at sætte min blog op og underviste, så jeg selv kunne finde ud af at poste indlæg. Og jeg bliver ved med at maile til dem med halvdumme spørgsmål. Men deres tålmodighed er tilsyneladende uendelig.
Helles blog handler primært om desserter og bagværk, og HUN opfinder sine egne opskrifter. Hun eksperimenterer blandt andet med whisky og er fast leverandør af madopskrifter til Rom & Whisky Magasinet.
Tjek hendes blog ud på www.madsymfonien.dk
Hej Mette.
Da min franske svigersøn kom ind i familien spiste han ikke svinekød. Han er ikke muslim. Men gris: fy for den!
Min datter, hans elskede, overtalte mig til at lave mine specielle gode ben – kamben beredt med vilde tyttebær med tilbehør af bl.a. agurkesalat, som kun min mormor kunne lavede den.
Den historie – og opskrift – vil jeg gerne sende til dig, hvis du er interesseret.
Med sommerhilsner
claus
Hej Claus,
Det kan du tro, jeg er interesseret i. Og jeg er ret sikker på, at min far også er interesseret i, at jeg tester opskriften på et tidspunkt 🙂 Hvor får du vilde tyttebær fra? Og skulle du tilfældigvis vide, hvor man kan finde tranebær? (du er jo et naturmenneske, så jeg syntes lige, jeg ville spørge..jeg er altid på jagt efter vilde bær…)