De næste otte dage byder formentlig på otte aftensmadopskrifter og en enkelt kage.
Det er i hvert fald det, jeg har planlagt, ud fra at jeg ikke skal lave mad (eller skrive noget til bloggen overhovedet) fredag, hvor vi skal have først reception for venner og forretningsforbindelser og derpå indflytterfest for medarbejderne på avisen. Og søndag skal jeg heller ikke lave mad, fordi lørdagsmiddagen ikke rigtigt kan laves som “en kvart portion” og derfor strækker til minimum to dage.
Men man ved jo aldrig helt, hvad der sker. Det kan da godt være, at maden bliver droppet en aften mere af en eller anden grund.
Men i aften er det i hvert fald helt sikkert, at I får opskriften på en selleritærte, for den lavede jeg allerede i går, og den rækker til to dage.
Desuden planlægger jeg så en græskar-lasagne, to retter med kylling (dels en ovnret i römertopf og dels en let lavet ret med champignon-sennepssovs), en vegetarcurry og en muslingesuppe. Kagen er en lidt speciel marmorkage, som jeg vil bage på søndag. Hvis den bliver god, skal mine kolleger have den mandag. Hvis den ikke bliver god, hører hverken de eller læserne af min blog mere til den!
Dejlige fester
Den forgangne uge har været en god uge med et par gode fester/arrangementer.
I torsdags var jeg til et virkelig dejligt arrangement på restaurant Under Klippen, hvor blogger, forfatter og journalist ved Jyllands Posten, Niels Lillelund, fortalte om vinene fra Rhone, mens vi smagte de skønneste vine, fremskaffet af Under Klippen og advokat Tom Uldall i samarbejde. Maden stod køkkenchef Ismail Aydoganer for, og den var – som altid – perfekt. Min bordherre var ved at falde i svime over pighvaren, mens jeg svælgede i jomfruhummer-retten, men også – usædvanligt for mig – over lammet, der dels var helt blødt og mørt, dels var en ualmindelig smukt arrangeret ret.
Lørdag var jeg til fest – sammen med 79 andre – i Festhuset på Ivar Lundgaardsvej. Min ex-kollega Anton fejrede sin 62,5 års fødselsdag med et brag. En fantastisk fest! Maden var god, drikkevarerne var rigelige og musikken (som Anton og hans band Robbers selv stod for) var fed. Det er lang tid siden, jeg har grinet så meget – det skyldes den ualmindeligt gode sammensætning af humoristiske personer ved “mit” bord – otte mennesker, der grinede næsten lige så meget som vi spiste.
Se mere om The Robbers, der netop har begået en CD med 12 numre her.
Jakobs-stagen skal frem
Den kommende uge byder på én glæde mere….min Jakobs-stage bliver fundet frem!
Jeg har den aftale med mig selv, at det er OK at finde den frem den 5. november (så det er på tirsdag), og så bliver den pakket ned igen i januar, efter Helligtrekongers Aften. Så i et par måneder glæder jeg mig over den hver aften, når det bliver mørkt.
Jeg gruer for det år, hvor én af de små pærer sætter ud. Jeg har haft den syv-otte år, og den er i den grad af plastik og formentlig “made in Taiwan”, så når engang ét af lysene sætter ud, er den ikke meget bevendt mere….
Nå, velkommen til en ny uge – det bliver da SÅ hyggeligt.