I torsdags var jeg til et totalt udsolgt Wining & Dining-arrangement på restaurant Under Klippen. Fordi det var sådan en succes (der var flere på venteliste), har indehaverne Ertugrul Dogan og Ismail Aydoganer besluttet sig for at gøre det igen. Så onsdag den 30. april klokken 18.30 har man chancen for at prøve det, hvis man ikke nåede det i torsdags.
Wining & Dining er et afslappet koncept, hvor man til dels er sin egen tjener. Derfor kan en restaurant spare tjenerlønninger – og så kan gæsterne få oplevelsen billigere.
Jeg synes bestemt, at aftenen var mere end de 495 kroner værd, som den kostede. Vi fik en appetizer (vegetar), en forret (fisk – torsk), en hovedret (supermørt kød) og en dessert (is og chokolader) samt kaffe med lidt sødt til. Der var en velkomstdrink, vin ad libitum samt enten cognac eller baily til kaffen/teen.
Noget af det sjove ved wining & Dining er, at med mindre man selv kan samle venner nok til at fylde et otte-mands bord, kan man ”risikere” at komme til at sidde sammen med nogen, man ikke kender. Der ER to-mands og fire-mands borde, men først til mølle…
Jeg havde den meget store fornøjelse at komme til at sidde sammen med en kørelærer og hans kone, en kosmetolog og hendes mand samt tre ejendomsmæglere, der var på firmatur. To af kollegerne havde meldt fra i sidste øjeblik, og det mente de tre herrer, at kollegerne nok ville fortryde bitterligt, når først de fik fortalt om aftenen dagen efter.
Faktisk var selskabet så godt, at ejendomsmæglerne gav endnu et glas vin efter at buffetten var lukket – og vi blev enige om, at det måtte vi prøve igen, og så måtte vi sidde ved bord 16 sammen igen 🙂 Ja, ja, men snakken gik da bestemt også lystigt på kryds og tværs. Det var lige netop den afslappede hyggestemning, som Ertugrul Dogan havde håbet på.
Egentlig er jeg ikke ret vild med buffeter. Men ved Wining & Dining bliver maden trods alt tallerkenserveret ved bordet. Det er vin, vand, øl, brød, olivenolie, smør, kaffe og små kager, som man selv skal hente ved buffeten, og der var jeg heldig: med fem herrer ved bordet, behøver vi tre kvinder ikke rejse os meget. Der blev hele tiden hentet og skænket. En af herrerne gjorde sig endda den umage at hælde de forskellige olier op i dyppeskåle, så vi alle kunne smage de forskellige typer.
I øvrigt vil jeg gerne give pluspoint for ”årstidens saft”, som var rabarbersaft, man selv kunne hente ved buffeten. Hvornår har du sidst smagt hjemmelavet rabarbersaft? En af herrerne ved bordet talte helt henført om ”bedstemors rabarbersaft” – og begyndte så at tale om hybensuppe med flødeskum! Og så fik jeg også inspiration til noget, der skal prøves.
Jeg kan varmt anbefale, at man tester arrangementet den 30. april.
3 retters menu med dertil hørende aperitif og 6 vine “ad libitum”. Hertil en masse godt brød, efterfulgt af kaffe/the med cognac. Arrangementet starter præcis klokken 18.30, og det hele slutter 21.30.
Ertugul og Ismail havde på premiere-aftenen valgt at tage gæster ind til begge lokaler, så vi var 100. Men onsdag den 30. april er der kun plads til 50 – og det er efter først til mølleprincippet.