Årets Slagter 2013

 

Bertelsen Junior
Jens Bertelsen (i midten) får ros og pris af juryen. Foto: Katrine Klinken.

“Det er da min slagter!” tænkte jeg begejstret, da jeg så Katrine Klinkens fotos på Facebook.

Katrine Klinken er kok, madskribent, underviser, foredragsholder, kogebogsforfatter og medlem af Slow Food – og så var hun jurymedlem under kåringen af Årets Slagter 2013, eller som det rigtigt hedder: Slagterprisen 2013.

Vinderen var altså “min slagter”; Jens Bertelsen, der er fjerde generation i Nørregadeforretningen, som bare er hamrende god.

Katrine Klinken skrev: “Som jurymedlem var det en oplevelse at se slagterhåndværk med traditioner i live i slagterbutikken med lokale specialiteter som skinke, rå røget medister, hjemmelavede pølser, hestekød, skovgris og lam fra det jyske”.

Jens Bertelsen – og ikke mindst hans far – var da også stolte, da jeg kiggede forbi forleden for at høre, om de kunne bruge prisen til noget.

“Det er god reklame, så markedsføringsmæssigt kan vi bestemt bruge det,” sagde den stolte far, der nok mente, at man skulle have et skilt på butiksruden om, at her holder årets slagter til.

Flere gode slagtere

Prisen, der blev overrakt den 19. september, blev fulgt af følgende officielle begrundelse fra den samlede jury: “Med stort fokus på det gode håndværk og med den skarpeste produktion, juryen endnu har set, har Jens Bertelsen allerede sat sig i respekt blandt sine kollegaer. Når man dertil føjer hans engagement i lokalsamfundet både som fjerde generation i slagterbutikken, men også som ejer af Danmarks første nøglehulsmærkede grillbar med egne pølser, så har man at gøre med en slagter ud over det sædvanlige. Hans skinke bærer byens navn, men årets pris bærer hans”.

Og så er Bertelsen såmænd ikke den eneste slagter, vi kan være stolte af her i Holstebro. I betragtning af byens størrelse er det ret imponerende, at vi har fire gode, selvstændige slagtere – samt flere dygtige slagtere i supermarkederne.

At jeg primært bruger Bertelsen og Vestergades Slagter har noget at gøre med vane og bekvemmelighed – jeg går forbi dem begge hver dag. Og jeg er rigtig godt tilfreds med udbuddet.

Bertelsen fører blandt andet gourmetgris fra skoven (opdrættet af landmand Karsten Olesen, Ejstrupholm), som er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, kroghængt oksekød, Gråsten kyllinger og masser af andet godt.

julekræ
Sidste år var min juleand fra slagter Bertelsen – og det var den bedste, jeg nogensinde har prøvet. En Gråsten Berberie Gourmet And.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *