For ti år siden – i sensommeren 2003 – åbnede Hotel Schaumburg brasseriet Between ud mod gågaden Nørregade, nærmest side om side med den gode skotske pub Fox & Hounds.
Der var hverken sparet på lækre møbler, trendy indretning eller en visonær køkkenchef, nemlig den unge Mette Nielsen, der indtil da havde drevet sandwichbaren No. 6, men som kunne meget mere end det.
Det var lidt som at få “ny luft” til Holstebro. Det var en in-sted som dem, de havde i Århus og København – godt nok byens eneste brasserie, men hey, det var da en begyndelse, ikke?
Jeg tilbagte bestemt en del tid der – og ikke kun med veninder eller på egen hånd med en avis og en kop kaffe. Jeg henlagde også interviews til stedet, blandt andet fordi mange af de “berømtheder”, der kom til byen, alligevel boede på Hotel Schaumburg, og hvis de skulle have noget at spise, kunne det lige så godt foregå på brasseriet.
Jeg har interviewet krimiforfatteren Sara Blædel der. Og Johannes Møllehave. Og Dorthe Kollo. Kom ikke og sig, at jeg ikke er alsidig 🙂
Fælles for alle tre interview var, at de gik rigtig godt. Der opstår som regel en god stemning hen over god mad. Faktisk gik interviewet med Dorthe Kollo hen og blev så festligt, at vi bagefter faldt i hvidvinen. Jeg var færdig med dagens arbejde, og sangerinden spurgte, om jeg ikke ville have et glas? Det ville jeg da godt. Og så fik vi et til. Og et til. Og…. Det var faktisk en af de hyggeligste og sjoveste aftener, jeg har haft som journalist, og min respekt og sympati for Dorthe Kollo steg 200 procent! Hun skrev bagefter og roste artiklen og spurgte, om hun måtte lægge den på sin hjemmeside, men min chef syntes ikke, at hun skulle have den gratis. Og så blev det aldrig til mere.
Konkurs og nyt liv
Nå videre….
I efteråret 2009 gik Between konkurs efter en periode med mærkbar ringere mad og service, helt blottet for de ambitioner om at skabe et sted lige så trendy som i storbyerne, som det oprindelige brasserie Between havde. Alt det smarte interiør blev pakket ned, og den førsteklasses beliggenhed, som Between havde haft ud til Nørregade, blev overladt til en accessories-forretning, Pieces.
Men nu er brassiet så – her fire år efter – blevet genoplivet. Ikke på den oprindelige plads ud til gaden, men bag pubben Fox & Hounds i stykket mellem pubben og den tidligere hotel-restaurant ud mod p-pladsen og Enghaven. Nu bliver den plads brugt til selskaber og formentlig i fremtiden også til store weekend-brunch arrangementer.
Det nye Between låner med arme og ben fra det gamle.
De gamle skilte er fundet frem igen, det er de chokoladebrune/beige/sorte farver fra dengang, der dominerer. Den markante bladreol er kommet op, og logoet på menu-kortet er det samme som for ti år siden.
Men man har valgt at lade friske øjne kigge på det gamle og give det et pift – og det har været en fornuftig beslutning. Charlotte Kaae, der engang havde tøjforretningen Xantippe i Nørregade, men som nu har brugskunstforretningen In & Out i Søndervig samt arbejder som boligindretter, har fået et budget og frie hænder til at få det til at gå op. Hun har givet det nye Brasserie Between et feminint touch – ifølge Torben Mouritzen, der står for alt, der har med mad og drikke at gøre på Hotel Schaumburg, Fox & Hounds og Brasserie Between.
Charlottes feminine touch
Det er Charlotte, der har sørget for hyggen i herrehjørnet ved kaminen med en skulende elg hængende oven over, og hun har også kigget på belysning, bordpynt og andet.
Resultatet er godt. Man glemmer næsten, at der ingen vinduer er. Blandt andet fordi man til hele den ene side har udsigt til Hotel Schaumburgs store åbne reception med ovenlys. Så der virker ikke skummelt.
Det er Leif Gubber Kristensen, der står for hoteldelen, altså for værelser og reception, på Hotel Schaumburg. Han og Torben Mouritzen håber på, at det nye brasserie bliver et hit, ikke kun for hotellets gæster og for Fox & Hounds gæster, der er velkomne til at tage deres øl med op i roligere omgivelser og læse avis eller blade, hvis de skulle have lyst til det – men også for for eksempel frokostgæster fra gaden.
Det genopstandne brasserie har åbent fra klokken 11 til 16 for frokost og fra 17 til 21 for aftensmad. Man kan sidde i brasseriet helt indtil pubben lukker, men køkkenet lukker altså for mad-bestillinger klokken 21. Søndag er der lukket.
Brasseriemad
Til frokost kan man få typisk brasseriemad, som den er i Danmark – sandwiches, cæsar salat, pastasalat, hjemmelavede burgers, nachos, tapastallerken, stjerneskud og pariserbøf. Om aftenen står den på steaks med dagens grønt, pommes frites og bernaisesovs – blandt andet.
Der er nogle få desserter – pandekager med is, Gateau Marcel (berømt fransk chokoladekage – man kan teste et køkken på den; er den god, kan de sikkert lave hvad-som-helst), ostetallerken. Kaffen er god – den er fra Illy.
Der er plads til 30-40 i det nye brasserie Between.
Det er ikke mere Mette Nielsen, der står i køkkenet. Hun har i en årrække svinget potter og pander og lavet top-spændende retter og menukort på Café Utopia – som jeg vender tilbage til en af dagene 🙂
Men dejligt at brasserie Between er kommet til ære og værdighed igen. Nu mangler jeg bare, at de igen på Fox & Hounds svarer “den cocktail kender jeg ikke, men jeg slår den lige op og laver den til dig”, når jeg beder om en Manhatten, Alexander eller Vodkatini, sådan som de gjorde i gamle dage. Man kan da altid håbe.