To danskere, redaktør Bent Christensen og fotograf Claes Bech-Poulsen, blev tirsdag aften (kinesisk tid) honoreret af ”Gourmand Awards””, der i branchen sammenlignes med en Oscar under ”World Cookbook Awards”, der er den årlige tilbagevende verdensbegivenhed, hvor årets bedste gourmetbøger i verden æres.
Awarden tilfaldt de to herrer i kategorien ”Best Scandinavian Cuisine Book” for bogen ”Koks”, der omhandler den fantastiske restaurant af samme navn på Færøerne. Bogen er udsendt fra Bent C. Forlag sidste år.
Hele 30.000 bøger fra 147 lande deltog i konkurrencen, hvorefter de to danskere altså nu kan kalde deres bog ”Best in the World” i den særlige kategori, der omhandler det internationalt stadig mere omtalte nordiske køkken.
Bent Christensen har skrevet ordene til Claes Bech-Poulsens meget smukke billeder af færøsk natur, råvarer og chefkok Leif Sørensens opsigtsvækkende Koks-serveringer. De var begge meget stolte:
”Vi er selvfølgelig glade på egne vegne, men mindst lige så meget på Færøernes vegne, som med denne markering endnu en gang får den internationale omtale, som øerne og restauranten og folkene bag deroppe fortjener,” siger Bent Christensen.
Ny international bog på vej
Specielt 72-årige Bent Christensen, der også er hovedkraften bag bl.a. Den Danske Spiseguide, har i øvrigt travlt med at komme hjem med sin award. Om få dage udkommer nemlig coffeetable-bogen ”The Sublime” på både dansk og engelsk – om besøg på 25 af verdens bedste restauranter ifølge den netop offentliggjorte Worlds 50 Best-liste 2014, der rangerer Restaurant Noma i København som nummer et.
Også denne bog, der rækker jorden rundt fra Lima til Singapore ventes at vække stor opsigt, og har Bent Christensen som hovedkraft i et forfatterteam på seks kompetente danskere, blandt andet et par kendte gourmetkokke.