Jeg har fået en ny gryde – og selv om jeg kun har brugt den til opvarmning af rester (den kom først ind i mit hjem i dag), så er jeg allerede forelsket.
Jeg er en af den slags kvinder, der simpelt hen ikke kan forstå dem, der bliver skuffede, hvis de til deres fødselsdag eller til jul får køkkenredskaber eller gavekort til Imerco eller Inspiration.
Det er er da det eneste, jeg ønsker mig! Køkkenting altså…
Gryden er en Eva Solo “Gravity” – du har muligvis set reklamer på tv for den på det seneste.
Det havde min gamle far i hvert fald, og han var behørigt imponeret over, at jeg nu ejede en af gryderne.
“Låget kan stå op af sig selv på siden af gryden,” sagde han i telefonen – og ja, det kan det. Jeg skal nok holde jer opdateret om dens fordele (og ulemper, hvis der er nogen).
I det hele taget er gryden en designmæssig nydelse på linje med B&O – bare billigere! Mit tv er faktisk et B&O. Et tusse-gammelt ét af slagsen. Så gammelt, at det ikke kan tage HD-kanaler.
Men jeg er ligeglad. Jeg knus-elsker det og nægter at skille mig af med det, før det er så gammelt, at det brænder sammen. Jeg ser alligevel ikke så meget tv (kun film og enkelte krimi-tv-serier), men det er mig en stadig kilde til fornøjelse, at mit tv er smukt, og at billederne (efter min mening) er perfekte.
Nå, min lille Eva Solo “Gravity”-gryde (2 liter) er også smuk. Og jeg har store forventninger til den.
Jeg får (desværre) IKKE løn fra Eva Solo for at skrive det, og som det vist er åbenlyst, har de heller ikke købt nogle banner-reklamer på min blog endnu 🙂
Men det er dæleme en lækker gryde….må ønske mig flere i julegave.
Uge 42-43
I denne uge har jeg endelig fået tørret mine svampe færdig. Det tog en uges tid at tørre en kæmpe portion tragtkantareller ned til ingenting – eller i hvert fald til et lille glas. Men nu glæder jeg mig til at prøve at lave en lammepate med kantareller til jul. Og så glæder jeg mig over, at der ikke lugter af våde svampe i hele huset mere!
Jeg har også fået syltet græskar til min far – og jeg har endeligt lagt en plan for julemiddagen for mine kortspils-veninder i december! Jo, den slags er vigtigt at vide på forhånd, fordi nogle af tingene skal (kan) laves i god tid 🙂 Og forventningens glæde er som bekendt ofte den bedste – eller i hvert fald en stor del af det!
Nå, fra i dag og en uges tid frem er planen for opskrifter her på sitet lidt sølle.
I aften har jeg spist rester, i morgen skal jeg til 50 års fødselsdagsfest hos min veninde Helle i Nr. Felding, og lørdag og søndag er jeg hos min far.
Så det bliver først mandag den 21. oktober, jeg er tilbage her igen. Det bliver med en opskrift, som jeg vil glæde min far med: oksesteg med peberrodssovs. Det er den slags mad, han holder af, og mad som jeg aldrig bare laver til mig selv. Så det er mægtigt hyggeligt.
Ud over det, byder den kommende uge på en indisk vegetarklassiker, en Nigella Lawson-suppe, bagte rødbeder med gedeost og en lasagne med butternutsquash. Måske osse en selleritærte.
Vi ses på mandag!