Jeg må hellere få skrevet denne opskrift ind, mens der er gode, danske jordbær at få.
For den er hurtig, nem og super sommerlækker i varmen. Hvis man kan lide gin & tonic, kan man sandsynligvis også lide jordbærgin & tonic 🙂
Tidligere på sommeren (forsommeren, kalder man det vel) lavede jeg rabarbergin.
En helt fantastisk ting med elegant smag, som jeg varmt kan anbefale. Det eneste minus er, at man skal vente en måned på, at rabarbergin’en trækker og får karakter.
Jeg har hældt den i både veninder og min søster, og jeg har ikke mødt en kvinde endnu, der ikke kunne lide den. Den er sart rosa, smuk og har et raffineret smag.
Men har man ikke tålmodighed til at vente en måned, og er det sæson for danske jordbær, som det er i skrivende stund, så lav jordbærgin! Den tager kun tre dage om at trække smag.
Smagen er mere gennemtrængende – man er ikke i tvivl om, at det er jordbær, man drikker – og den skjuler endnu mere end rabarbergin’en, at der er alkohol i. Hvilket også gør den en smule farlig, fordi man kan drikke den som saftevand.
Den holder smag kortere tid end rabarbergin – ifølge opskriften skal man drikke jordbærgin’en inden for en måned, efter man har lavet den. det bliver næppe noget problem her i huset…
Jordbærgin
300 gram jordbær
100 gram sukker
500 ml gin
Skyl jordbærrene og trim toppen af dem. Skær dem i kvarte.
Kom jordbærrene i en stor glaskrukke sammen med sukker og gin, luk låget og ryst blandingen godt for at sætte gang i opløsningen af sukkeret.
Lad krukken stå i tre dage, men giv den hver dag en god rystetur.
Efter tre dage: Si det hele gennem et stykke ostelærred/gaze eller en kaffepose – og hæld den siede jordbær på flaske.
Drik den med tonic.
Smager bedst indenfor en måned efter den er lavet.