Koldskålscheesecake med jordbær

Flot ser den jo ud - og den smager altså også skønt :-)
Flot ser den jo ud – og den smager altså også skønt 🙂

I sommeren 2015 faldt jeg over en over en opskrift på koldskålscheesecake på nettet og syntes, at det bare lød vildt lækkert. Så jeg lavede den på en fridag og vandrede over til mine kolleger på redaktionen – jeg bor tre-fem minutters gang fra min arbejdsplads – med kagen. Den gled bestemt også ned 🙂

Bunden er lavet af blandt andet kammerjunkere, og jeg har en svaghed for dem fra Karen Volf. Ja, de er dyrere end de fleste andre, men de er altså også bedre end de fleste andre. Firmaet har i øvrigt en hjemmeside med flere gode opskrifter. http://www.karenvolf.dk/Default.aspx?ID=1

Og det lilla, man kan se ovenpå kagen og som ser så godt ud sammen med de røde jordbær, er tørret kornblomst. Det er spiseligt, og jeg har købt det hos Asa Spices via nettet. http://www.asaspice.dk/

Jeg synes altså, at der er kage/dessert til mere end 4 personer i sådan en portion!
Jeg synes altså, at der er kage/dessert til mere end 4 personer i sådan en portion!

Koldskål-cheesecake

(der står den er til 4 personer – jeg synes, den mindst er til 8…)

Bund:

200 g kammerjunkere

75 g smør

skal af 1 usprøjtet citron

1 tsk. vaniljesukker

Fyld:

4 blade husblas

1 dl sødmælk

3 spsk. rørsukker

korn af 1 vaniljestang

5 dl kærnemælk

2 usprøjtede limefrugter

200 g mascarpone

30 g flormelis

Pynt:

250 g jordbær

Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne med smeltet smør, fintrevet citronskal og vaniljesukker. Beklæd en springform med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.

Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i. Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk. Riv limeskal fint, og rør det i mælkeblandingen. Vend mascarpone med presset lime saft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen.

Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer. Pynt kagen med halve jordbær lige før servering.

(Opskriften stammer fra ugebladet Feminas hjemmeside, 2014)

Man kan i øvrigt også finde en opskrift på koldskålscheesecake på Timm Vladimirs hjemmeside. Den version er med flødeost og lyder også lækker. http://timmvladimir.dk/koldskal-serveret-som-cheesecake/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *