I får ikke opskriften på disse pandekager nu, for den har jeg allerede skrevet i “spinatpandekager med hytteostfyld” (find den ved at søge på spinatpandekager i søgefeltet).
Jeg ville bare lige vise fotos af, at pandekagerne også kan bruges til stenbiderrogn, og at de fungerer godt sådan.
Jeg plejer nu at spise stenbiderrognen med små, tykke courgettepandekager. Der er også en opskrift på dem her på bloggen, du skal bare skrive “courgettepandekager” i søgefeltet, så dukker de op.
Thyra i restaurant Rådhuskælderen har som regel stenbiderrogn på menuen i sæsonen, og hun serverer den med det klassiske tilbehør; ristet brød, cremefraiche og rødløg – bestemt også godt.
Min veninde fra gymnasietiden, Anette, siger, at rognen da skal serveres med ristet rugbrød, mens Peter, som jeg kender her fra byen, og som er super dygtig til at lave mad og bage, flere gange har foreslået (og nu skal det altså snart prøves!) at stenbiderrognen serveres med tynde skiver rå jordskokker, marineret i olie, citron, salt og peber.
Under alle omstændigheder er budskabet med dette indslag bare, at stenbiderrognen nu er er her – sæsonen er indledt – og at der er mange måder at spise den på.
Hvis du aldrig har smagt stenbiderrogn før, så prøv – det smager friskt af saltvand og har en hyggelig konsistens, der “popper” på tungen lige som den indfarvede kaviar på glas, der dog ikke er nær så lækker.