Tapas om fredagen

 

Støberiet 2

Holstebro er ikke verdens største by.

Eller Danmarks.

Men faktisk har vi en del gode spisesteder – sådan på stående fod kan jeg komme i tanke om fem restauranter og tre caféer, som jeg uden at blinke ville anbefale til andre.

Jeg skal nok hen af vejen få omtalt dem alle, men nu var det lige Restaurant Støberiet, jeg var på i dag, for at møde en bekendt.

Vi mødtes i vinbaren, som åbner klokken 15 mandag til lørdag.

Jeg er vild med den vinbar. Jeg synes, der er lidt New York over den – især på en god dag (torsdag eller fredag), hvor der er flere mennesker, der hænger ud der. Man kan naturligvis få vin (udvalget er stort) – men der kan også brygges en kop kaffe, købes en whisky eller sippes i en sodavand. Cocktails laves dog ikke – selv om indehaver Michael Lehm har lovet at tænkte over, om ikke han burde lave et test-arrangement en fredag med klassiske cocktails.

Byens anden virkelig fine og lækre restaurant, Under Klippen, har 19 år på bagen. Støberiet har kun to. Så Michael Lehm er godt klar over, at der skal nogle events og særtilbud til for at gøre folk opmærksom på, at stedet eksisterer.

Det seneste påhit er en lille tapas-tallerken og et glas vin for 100 kroner mellem klokken 15 og 17 om fredagen. Michael indrømmer blankt, at det er for at få flere folk i vinbaren, for når der er folk, er der stemning, og så køber kunderne naturligvis mere.

Jeg har ikke spist tapas der endnu en fredag eftermiddag. Men jeg HAR spist tapas på Støberiet om aftenen – og kokken Henrik kan altså sit kram. Man kan roligt bestille.

Skulle nogen nu få den idé, at jeg skriver pænt om Støberiet, fordi jeg kender indehaveren, så er det da til dels sandt. Men jeg har altså boet i byen i 27 år, så jeg kender næsten alle indehavere af restauranterne i Holstebro – og jeg har også tænkt mig at skrive pænt om de andre på et tidspunkt 🙂

www.stoberiet.com

Støberiet 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *