Svinkløv Badehotel

Svinkløv
Charmerende Svinkløv Badehotel.

 

Min veninde Jette (faktisk har jeg tre veninder, der hedder Jette – meget forvirrende – men hende her er den eneste, der er journalist) og jeg er ved at skabe os en sommer-tradition, hvor vi hvert år tager på udflugt sammen og spiser frokost. Det skal først og fremmest være “mad-lækkert” (vi er begge meget glade for god mad), men selve stedet må da også gerne være lækkert.

Det var det så i hvert fald i år, hvor vi var på Svinkløv Badehotel.

En del af traditionen er at vi kører stille og roligt derud af i Jettes jaguar fra 1987 – det er superhyggeligt – så det tog os to timer i flot sommervejr at komme til badehotellet ved Fjerritslev. Jette havde været der for 15 år siden til kaffe med mand og svigerforældre, jeg havde aldrig været der før.

Men efter at have spist en skøn frokost, gået tur langs stranden, drukket kaffe og spist en syndig kage sammen med nogle af Jettes venner, som vi tilfældigt mødte (vi fik også lov at se deres skønne værelse på hotellet), var vi da enige om, at det forhåbentlig ikke var sidste gang, vi var der!

Vi havde bestilt bord til klokken 13, men var der en time for tidligt. Imidlertid havde hotellet fået et afbud, så vi fik et bord med det samme i den gule stue.

fiskesuppe1
Fiskesuppens fyld
gul stue
Mig i den gule stue, som er restauranten.

Lyt til servitricen

Vi bestilte Svinkløvs fiskesuppe og bagefter fiskefrikadeller. Vores søde og kompetente servitrice forsøgte at advare os mod at bestille for meget mad og foreslog faktisk, at vi delte en portion fiskefrikadeller, men næh nej, vi var kloge-Åge og mente nok, at vi vidste bedst.

Det gjorde vi ikke. Vi skulle have lyttet til hende.

Fiskesuppen blev serveret i en lille kande ved siden af den dybe tallerken, hvor fyldet lå og præsenterede sig på smukkeste vis – blandt andet muslinger, rejer, noget hvid fisk (jeg kan ikke skelne dem fra hinanden), gulerod, radiser og krydderurter. Vi havde bestilt 1/2 flaske pinot gris, Alsace, til deling og den var dejlig.

Suppen var superlækker, kraftfuld og “rund” i smagen.

Vi havde heldigvis en lille pause inden næste ret, men det var ikke nok. De to store, flotte fiskefrikadeller, der virkelig smagte af fisk, med remoulade, syltede agurker og citron, var mere end vi kunne klare. Jette levnede en hel frikadelle og jeg en halv. Ingen af os spiste mere end halvdelen af den medfølgende lækre grønne salat.

Så den dessert, vi havde talt om, blev afskrevet.

fiskefrikadeller
Dejlige fiskefrikadeller
jette
Jette med sin suppe, der nu er blevet hældt ud over fyldet.

Rimelige priser hos top-kok

Jeg synes, Svinkløvs madpriser er utroligt rimelige. Man kan vel nærmest kalde det billigt, stedets ry – og ikke mindst kokkens ry – taget i betragtning. Regningen for os to lød i alt på 623 kroner.

Kokken hedder Kenneth Hansen. Han har tidligere været i Holstebro og har lavet mad en aften på restaurant Under Klippen. Jeg var så heldig at spise med den aften, og det er en af de bedste middage, jeg har fået i mit liv.

Han er bestemt ikke nogen hvem-som-helst. I 2009 blev han Årets Kok, og i 2010 blev han kåret som Nordic Chef of the Year. Her i februar 2013 vandt han over syv andre kokke i Bella Centret og blev dermed Danmarks repræsentant ved det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, i 2015. Først venter dog den europæiske finale i Stockholm til næste år, og dernæst gælder det så den store finale i Lyon i 2015.

Efter at have gået en lang tur ved stranden, havde vi lidt plads i maven igen 🙂 Vi sluttede vores dag på Svinkløv med kaffe og en fantastisk let og dejlig kage med valnødde-flødeskum.

Svinkløv ligger mindre end 200 meter fra Vesterhavet, er opført i 1925 og er Danmarks længste træhus. Det er ualmindeligt smukt vedligeholdt – det var en fornøjelse at se på blanke, malede gulve, vinduerne i mange fag, der så ny-pudsede ud, og de fint afstemte farver.

Ifølge hotellets hjemmeside har de som regel ledige værelser på søndage og hverdage. Til gengæld er de fleste weekender (fredag og lørdag nat) optagede denne sæson (19. april – 6. oktober). Men hotellet får løbende afbud og ændringer. Hotellet tager imod reservationer 11 mdr. forud.

Læs meget mere på http://www.svinkloev-badehotel.dk/

Andre badehoteller

Jeg har engang boet sammen med en flok bekendte på Helenekilde, et badehotel på Nordsjælland. Siden dengang har Alexander Kølpin overtaget det, så jeg aner ikke, hvordan det er i dag. Jeg kan i hvert fald ikke finde en menu for stedet. Men der er ER da stadig en smuk restaurant, kan jeg se.

http://www.helenekilde.com/site/index.php

Og så har jeg to gange, senest med min veninde Sørine, boet på Gilleleje Badehotel. Jeg kiggede lige på menuen, og den ser akkurat lige så lækker ud som dengang, vi spiste der sidst. Der er virkelig hyggeligt på Gilleleje Badehotel, der er bygget tilbage i 1895, og som har balkon til mange af værelserne. Så kan man sidde der i morgenkåbe og kigge ud på vandet.

Gilleleje Badehotel har en af den slags irriterende hjemmesider, hvor man først kan se priseksempler, når man er et stykke henne i booking af værelset. Men det kan man altså roligt gøre – så længe man ikke har givet personlige oplysninger, hænger man jo ikke på noget 🙂

Og jeg kan da serviceoplyse, at værelsespriserne på både Helenekilde og Gilleleje svarer til dem på Svinkløv. Det vil sige, at et dobbeltværelse med bad, udsigt (balkon i Gillelejes tilfælde) og morgenmad koster mellem 1600-2100, men man kan få værelse ned til omkring 1100 kroner, hvis man ikke behøver eget bad/udsigt/bo i hovedbygningen (der er lidt forskellige forhold på de tre badehoteller).

Gilleleje tilbyder som det eneste af de tre også wellnes-ophold.

http://www.gillelejebadehotel.dk/

kage
Den ser enorm ud (og det var den faktisk osse!), men den var ganske let og luftig.
lilla stue
Lilla stue, hvor man må opholde sig og drikke kaffe, hvis man bor på hotellet.

2 tanker om "Svinkløv Badehotel"

  1. Ihh altså – det er jo mit gamle hood, I har besøgt – Svinkløv er så fantastisk og området omkring ligeså 🙂 Og den valnøddelagkage er de jo berømte for 🙂 Namnam!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *