Zucchini flatbread – pizza med squash :-)

Det ser måske ikke så fantastisk ud - men det var den faktisk.
Det ser måske ikke så fantastisk ud – men det var den faktisk.

En af aftenens største successer – særdeles velsmagende, smuk og hylenem at lave !

Opskriften, der er fra Erin Gleesons vidunderlige “Forest Feast Gatherings” foreslår, at man drikker et glas Pinot Grigio til. Vi var nu nået dertil, hvor vi slet ikke var sofistikerede, da pizza-stykkerne kom på bordet, så der blev drukket øl, sodavand og drinks til…og det gik også fint 🙂

Gleeson gør meget ud af opskrifter på mad til gæster, som man kan komme nemt om ved. I dette tilfælde foreslår hun at købe færdig pizza-dej. Det gjorde jeg også. En stor firkantet plade, og det var da bare SÅ nemt lige at pakke den ud og gøre den klar til at gå i ovnen. Så stod demn der og ventede under et stykke bagepapir, indtil det var tid at sætte den 18 minutter i ovnen.

I øvrigt varmede jeg resten af den aftenen efter – og da smagte den også himmelsk 🙂

Hele pladen netop kommet ud af ovnen.
Hele pladen netop kommet ud af ovnen.

Zucchini Flatbread

En plade færdig pizzadej (man kan købe dem i ruller i supermarkederne)

2 zucchinier/squash (se note 1)

100 gram revet parmesan (køb et helt stykke og riv selv, ikke noget med færdigrevet i poser!!)

2-4 forårsløg, hakkede

1 spsk ristede pinjekerner – eller mere (jeg brugte vist 2-3 spsk)

Rul pizzadejen ud til en rektangulær form (man behøver ikke rulle ud, hvis man køber pizzadejen i ruller, den er allerede udrullet og ligger på et ark mellemlægspapir), pensl den med olivenolie og læg på et stykke bagepapir på en bageplade.

Skær lange skiver/strimler zucchini/squash med en skrællekniv på den lange side af zucchinien. Læg på dejen i to rækker, så strimlerne overlapper hinanden lidt – både på midten hvor de to rækker mødes samt ovenover og under hinanden. (det er lidt ligegyldigt i virkeligheden, men det ser bare pænt ud….)

Drys med parmesan over hele pizzaen.

Drys med de hakkede forårsløg og de ristede pinjekerner (rist dem på en tør pande, pas på de ikke brænder på).

Sæt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil dejen er gylden.

Tag ud og skær i stykker med et pizzahjul eller en skarp kniv – læg på et fad og server dem lune.

(Opskriften er som nævnt ovenfor fra “Forest Feast Gatherings” af Erin Gleeson, Abrahms Books, 2016)

Note 1: Man bruger faktisk ikke to hele squash. Men når man skærer strimlerne, når man til et punkt, hvor de ikke længere er pæne og hænger sammen, men er for meget “kerner og vand”. Derfor har man brug for to styk for at få nok pæne strimler. Resten kan man jo bruge i en anden ret en anden dag…

I år fik jeg endelig den røde juledug fra Georg Jensen, som jeg har ønsket mig så længe. Så den var naturligvis på bordet, da vi holdt julefrokost i kortklubben.
I år fik jeg endelig den røde juledug fra Georg Jensen, som jeg har ønsket mig så længe. Så den var naturligvis på bordet, da vi holdt julefrokost i kortklubben.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *