Aubergine-bøffer

Auberginebøffer – her serveret med en quinoasalat, som jeg glemte at bede om opskriften på 🙂 Men bøfferne går til lidt af hvert, vil jeg mene.

En gang om måneden laver jeg mad til min kollega Stine  – og en gang om måneden laver hun mad til mig. Det er en god deal, ikke mindst efter at hun er blevet flyttet til Struer-redaktionen, så vi ikke mere ser hinanden hver dag. Men så kan vi da samler lidt op på, hvad der er sket i hinandens liv hver 14. dag.

Stine er både vegetar og glutenallergiker. Det gør det til en udfordring at lave mad til en hende – en sjov og spændende udfordring, som jeg nyder. Indtil videre har jeg vist kun lavet noget kikset én gang. Det var så uheldigvis den ene gang, hendes kæreste var med, så muligvis kommer han ikke igen 🙂

Stine i sit hjem.

Forleden, da jeg var omme ved Stine, startede hun med at undskylde. Jo, de udblødte kikærter til falafel var på mystisk vis forsvundet, og hun havde kæresten stærkt mistænkt for, i et distræt øjeblik, at have hældt dem ud, da han ryddede op i køkkenet.

Så nu havde hun altså lavet auberginebøffer – en opskrift, der angiveligt stammede fra hendes far. Og dem undskyldte hun også, for de “så ikke ud af noget særligt”, og de havde også fået lidt for meget og, og, og…..

Men fakta var, at de smagte fantastisk!

Og nej, de “ser ikke ud af så meget”.  Man bliver helt overrasket over, når man får en bid i munden, og den gode smag bare vælter ud. Jeg spiste MANGE.

Hvis man hader auberginer (jo, jeg kender i hvert fald et ægtepar, der gør, så det er der sikkert andre, der også gør), skal man nok ikke kaste sig ud i projektet. Men ellers kan de anbefales til alle – vegetarer såvel som ikke-vegetarer.

Auberginebøffer, før jeg hældte en masse parmesanost over dem…

Auberginebøffer
(til 2-3 personer med tilbehør)

2 aubergine
2-3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt og peber
løgpulver
Revet parmesanost

Skær auberginerne i skiver på langs.
Læg dem i saltlage i følgende orden: Auberginer, salt, køkkenrulle.
(Det er for at dræne dem for væske og opsamle væsken).
Pres hvidløgsfedene og bland dem med olivenolie samt salt og paprika og løgpulver (man kan også putte for eksempel timian, rosmarin eller oregano i).
Lad både auberginer og olie-krydderiblandingen stå i mindst en halv time.
Dup aubergine-stykkerne tør for væde, og kom dem på bageplade. Pensl auberginerne med olieblandingen ad to-tre omgange (de suger olien) – første lag skal bare være olie, andet og tredje skal være med hvidløgsstykker i.
Bag dem i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Når de er færdige, og man skal spise dem, smager det vildt godt at drysse de varme aubergineskiver med friskrevet parmesanost.

(opskrift: Stine Kjærside)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *