En toddy med gin – noget for kvinderne

Der er alkohol nok til at man bar e skal smide sig på sofaen med en god bog – eller en film på fjerneren. Ikke noget med at køre bil!!!

Jeg må erkende, at jeg nu er nået til det stadie i min to-gange-årligt forkølelseshistorie, hvor en toddy hverken gør fra eller til. Desværre.

Jeg nyser hele tiden og har en grim, tør hoste. Men uanset hvor meget varm alkohol jeg hælder indenbords, hjælper det altså ikke.

På andet end humøret 🙂

Men tanken om, at kun tiden, varme og/eller hostesaft kan hjælpe, kan jo gøre enhver nedtrykt, så i aftes kastede jeg mig ud i den gin-toddy opskrift, som jeg havde liggende.

Den var da helt bestemt en succes!

Hvor whisky-toddien er lige min smag, er dens gin-modstykke mere en “noget-til-pigerne”-sag. Den er meget sødere, mildere og…ja, “tøset”. Og den smager altså vildt godt.

Den skal være varm, men ikke kogende, sådan som whisky-versionen.

Det er et ordentligt svingende stort glas! Min kollega Anette skrev et eller andet til mig i en mail ud på aftenen, som jeg blev urimeligt glad for…tror, jeg var under påvirkning af alkoholdampe! Så tænk over, at du hverken skal konversere begavet eller lave noget andet seriøst – for slet ikke at tale om at køre bil! – hvis du tjekker den her opskrift. Det er en vinter-nej-hvor-dejligt-ned-under-dynen-og-en-film-på-fjerneren-drink….

Opskriften er fra bloggen/hjemmesiden The Spruce, der har masser af andre opskrifter på cocktails med gin. Hvis man er til det.

De mærkelige mål skyldes, at den er “oversat” fra den engelske måleenhed ounces. Man kan sagtens “sjusse” sig lidt frem 🙂

Man kan da godt udelade kanelstangen, men – som de skriver på thespruce.com – den giver lige den ekstra “dimension” på drikkken…

Gin-toddy

7 cl gin

4,2 cl citronsaft

12,2 cl  meget varmt vand

2 tsk råsukker

1 stang kanel

Hæld gin, citronsaft og sukker i et vinglas med god volumen. Rør for at opløse sukkeret.

Hæld det varme vand over – det må gerne have kogt, men det skal ikke være kogende, når man hælder det over. Det skal lige være faldet ned og bare være “meget varmt” (ellers ødelægger du også glasset).

Kom kanelstangen i.

Lad den lige stå og dampe lidt af. Og drik så – og nyd!

PS: The Spruce anbefaler engelsk traditionel gin, fordi enebær er så fremtrædende en note der. Hvis du har en eller anden fancy moderne gin med tilsætning af tang eller sådan noget, så gem den til et cocktailparty med vennerne. The Spruce foreslår Tanqueray London Dry Gin. Jeg havde så en skotsk Hendricks, som min søde veninde Ulla havde med som gave, sidst hun besøgte mig. Den er fortræffelig i denne gin-toddy 🙂

Opskrift: thespruce.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *