I aftes var jeg til fødselsdagsfest. Jeg kom først hjem klokken 02.30 – og det var ikke fordi festen var forbi, men bare fordi jeg var blevet træt!
Festen var til ære for Ertugrul Dogan, der fyldte 50 år.
Det var en privat fest, så nej, jeg tog ikke billeder af maden, og nej, jeg vil ikke skrive ret meget mere om den her. Når jeg alligevel nævner den, er det fordi den foregik på den restaurant, kurderen Ertugrul ejer sammen med tyrkeren Ismail Aydoganer; en restaurant de har formået at gøre til byens klart bedste.
Jeg tror ikke, nogen af byens øvrige restauratører vil være uenige. En god portion af dem mødte da også op til gårsdagens eftermiddags-reception, for alle tager hatten af for det gode ry, som restaurant Under Klippen har både i og udenfor Holstebro. Maden og vinen er bare i topklasse.
Ertugrul Dogan åbnede Under Klippen i december 1994. Dengang var det en etnisk restaurant, hvor der blev serveret kurdiske retter i rygende varme ler-potter.
Jeg er kommet på restauranten lige siden 1994 og har fulgt med i den mildest talt forbløffende transformation, som stedet har undergået.
Ertugrul havde ambitioner og mødet med kokken Peder Pedersen skabte et samarbejde, der varede i fem år. Peder Pedersen kaldte sig selv for “konsulent”. Han havde stået ved roret i en anden af byens restauranter, Vestergade 8, men da den lukkede, havde han ikke lyst til at binde sig op på en enkelt opgave og arbejdede i stedet med flere projekter. Et af dem var altså Under Klippen, og hans super kreative hjerne og sans for lækker mad skabte en helt andet restaurant end den etniske.
Jeg kan huske, at Ertugrul på et tidspunkt, næsten ulykkelig, fortalte mig, at mange gæster spurgte, om ikke de kunne få pommes frites til deres hovedret, og så havde Ertugrul fået besked på, at han skulle svare, at hvis de ville have pommes frites, måtte de besøge Jensens Bøfhus på den anden side af gaden….
Venskabet med advokat Tom Uldall, der ved tæt på alt om vin, var en anden vigtig milepæl for restauranten, for nu blev den helt rigtige vin parret med maden – og desuden havde Tom nogle forbindelser, der blev afgørende for Under Klippens ry udenfor Holstebro..
For ti år siden oplevede Ertugrul Dogan på en ferie en kok på et stort tyrkisk feriehotel, som lavede de mest fantastiske isskulpturer. Kokken havde dog ambitioner om andet og mere end at udhugge svaner og blomsterbuketter i is, og Ertugrul fik overtalt ham til at tage til Holstebro.
Kokken hed Ismail Aydoganer, og han er i særlig grad blevet afgørende for Under Klippens succes. Ismail er en gudsbenådet kok, og når han – via Tom Uldalls store netværk og gode forbindelser – har fået mulighed for at tilbringe dage i køkkenet sammen med Thomas Rode, Jakob Mielcke, Jan Hurtigkarl, Wassim Hallal, Jens Peter Kolbech, Bo Bech med flere, så har han suget til sig og lært. Ismail har også været en uge i køkkenet på Noma.
I dag er Ismail medejer af Under Klippen, så han og Ertugrul står som en stærkt og succesfuldt makkerpar.
Hvad enten det gælder selskaber, frokost, tapas i loungen, middag en hverdagsaften, specialarrangementer med kendte kokke eller vinsmagning, så er man altid i gode hænder på Under Klippen. Jeg elsker at komme der – ikke mindst fordi Ismail, der kan lave al slags mad, har en særlig dygtig hånd, når det gælder fisk og skaldyr. Der er aldrig en hummer eller en pighvar, der har fået for lidt eller for meget – det er altid perfekt. Og det er sgu en fornøjelse!
En anden – og for mig vigtig – grund til at elske at komme der, er at først Ertugrul og hans far, Ahmed Dogan, og siden også Ismail, altid har været helt utroligt gode ved mig. Jeg får knus og kram, når jeg kigger forbi – både når jeg bare skal have en kop kaffe en eftermiddag (og Ismail alligevel lige kommer med en lille bitte creme brulée til mig) og når jeg kommer der, fordi jeg skal spise der med familie eller venner eller skal til et arrangement på stedet.
Hvis man ikke er fra Holstebro, men skal til byen i en eller anden anledning og leder efter et rigtigt godt sted at spise, så tjek lige Under Klippen.
Stor tilslutning til ALT hvad du skriver Annette et stort stort plus for byen og vore gæster – og fra mig, som desværre ikke havde mulighed for at gratulere på dagen da jeg var på jagt i udlandet, hvor sådan et sted slet ikke fandtes, et vældigt stort kram og tillykke med fødselsdagen og alt godt fremover for jeres dejlige sted / Edith