Krydret vietnamesisk kyllinge-nudelsalat (5:2 mad)

Vietnamesisk kyllinge-nudelsalat.
Vietnamesisk kyllinge-nudelsalat.

Her er så endnu en af de lækre opskrifter på mad til den fasteagtige 5:2-kur.

500 kalorier om dagen, to dage om ugen (men ikke sammenhængende, siger de) – jeg har sat det op til 600 kalorier, for så kan jeg også være med. Pyt med at det så går langsommere 🙂

Det er ikke kun de asiatiske retter, jeg har sat x ved i kogebogen. Der ER også noget mellemøstligt, noget indisk og noget middelhavsmad, men jeg erkender, at størstedelen af de opskrifter, jeg syntes ser lækre ud, ER asiatiske.

Måske fordi de ikke målrettet er gjort fedtfattige ved at udelade ingredienser eller bruge fedtfattige versioner af diverse ingredienser. Retterne er simpelt hen bare født fedtfattige – hurra 🙂

Der er faktisk uroligt meget mad
Der er faktisk utroligt meget mad, når man tænker på, at de kalder det en “faste-kur”..

Krydret vietnamesisk kyllinge-nudelsalat med lime-mint-chili dressing

(2 portioner – 338 kalorier per portion)

Saften af 1 lime

1 spsk fiskesovs

2 spsk sød chilisovs

1 tsk sesamolie

1 rød chili, kernerne fjernet og finthakket

1 skalotteløg i tynde skiver

100 gram kogt kyllingebryst uden skind, revet fra hinanden i strimler med en gaffel

150 gram tynde risnudler

5 centimeter agurk, halveret, kernerne skrabet ud, høvlet i strimler med en skrællekniv

75 gram bønnespirer

En stor håndfuld friske korianderblade

En stor håndfuld friske mynteblade

1 spsk ristede sesamfrø

Dressingen: Kom limesaft, fiskesovs, sød chilisovs og sesamolie i en lille gryde og bring det langsomt i kog. Tag gryden af kogepladen, rør hakket chili og skalotteløg i og lad det køle af i 10 minutter. Tilsæt den strimlede kylling.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, hæld dem i en si, brus dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

Tip nudlerne ned i en stor skål og vend forsigtigt agurkestrimler, bønnespirer, koriander- og mynteblade i.  Tilsæt kylling-dressing-blandingen og vend det forsigtigt sammen.

Fordel på to tallerkner og drys med ristede sesamfrø før servering.

(opskriften er fra ”The Ultimate 5:2 Recipe Book” af Kate Harrison, Orion Publishing Group, 2013)

Smuskt og velsmagende - det kan man sige om mange vietnamesiske retter.
Smukt og velsmagende – det kan man sige om mange vietnamesiske retter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *