Der er et par ”unøjagtigheder” i overskriften…
For det første er det ikke 100 procent min søster Lenes opfindelse, den tærte. Det er en opskrift, hun har fundet på nettet – men hun har ændret i den, så jeg kalder den hendes 😊
For det andet er det vel ikke specifikt en påsketærte. Men hun lavede den til påskefrokost, og jeg synes, den passer rigtigt godt på et påskebord. Så derfor.
Men i hvert fald er det en forårs/forsommer-tærte, hvis man vil have friske, danske asparges i den.
Man kan naturligvis springe over, hvor gærdet er lavest og købe tærtedejen. Eller erstatte den med butterdej.
Cherrytomat- og aspargestærte
125 g smør
3 dl hvedemel
1 nib salt
koldt vand, et par dråber
Fyld:
1/2 bundt purløg
10 grønne asparges
150 g revet lagret ost (søster brugte cheddar)
200 g flødeost naturel
2 æg
salt og peber
300 g små halverede tomater
Ælt dejen sammen med hænderne eller kør den i en foodprocessor. Lad den hvile i cirka 20 minutter, og tænd derefter ovnen ved 200 grader.
Tryk dejen på plads i en tærteform på cirka 24 centimeter i diameter. Bag i cirka 10 minutter. Tag derefter formen ud og sænk varmen i ovnen til 175 grader.
Klip purløg og skær asparges i mindre stykker. Rør revet ost, flødeost, æg og salt og peber sammen. Kom purløg og asparges i æggemassen og vend rundt.
Hæld fyldet over i den bagte tærtebund. Afslut med tomaterne på toppen i et pænt mønster.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter.