Man bruger da tomater til marmelade

tomat
Tomater kan bruges til så meget – også marmelade!

For et par år siden snakkede en af mine kolleger, Mogens, rigtig meget om sin tomatmarmelade.

Egentlig syntes jeg ikke, det lød særligt rart, men jeg var jo også nysgerrig. Så jeg bad om opskriften.

Det viste sig, at det var Mogens kone, Vivian, der i virkeligheden stod for marmeladen, og den er – stik mod mine forventninger – rigtig lækker.

Og super nem at lave.

Så har du for mange tomater i drivhuset…..

Vivians tomatmarmelade

1,5 kilo tomater

1,5 appelsin (helst økologisk, da skallen skal med)

0,5 citron (helst økologisk, da skallen skal med)

750 gram sukker

Evt .jævning af kartoffelmel

Tomaterne, citron og appelsin rengøres og skæres i små stykker – appelsin og citron MED skal. Det hele blendes. Kommes i en gryde med sukkeret og koger i cirka 20 minutter.

Der bliver cirka fem glas á 450 gram af denne portion.

Note: Vivian syntes, at marmeladen blev lidt vel tynd og lavede derfor en jævning af kartoffelmel. Det gjorde jeg ikke, og jeg syntes egentlig at konsistensen var fin. Man kan gøre, som man vil – det ændrer ikke på selve smagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *