Forleden sad jeg ved en hyggelig middag til bords med blandt andet Karin og Kurt.
På et eller andet tidspunkt kom vi naturligvis til at tale om mad, og Karin fortalte, at hun gerne lavede røræg med øl og peberrod til påske.
Det havde jeg aldrig hørt om – jeg laver røræg med mælk og smør, man kan søge på ”røræg” her på bloggen for at finde opskriften – men det skulle da så afgjort prøves. Karin sendte mig sin opskrift på mail, og jeg serverede øl-rørægget for min far og min søster i går, langfredag.
Jeg må sige, at jeg havde troet, at peberroden ville smage mere igennem. Jeg havde naturligvis købt ”rigtig” peberrod, et stykke hel rod, som jeg rev i. Men vi var faktisk nødt til at rive frisk peberrod over æggene ved bordet for at få peberrodssmagen rigtigt frem. Jeg tror, det vil være en god ide at vente med at tilsætte peberrod til allersidst.
Jeg brugte en tysk øl, jeg tilfældigvis havde stående, men næste gang prøver jeg med en øl med mere smag, måske en porter.
Røræg med øl og peberrod
(3-4 personer sådan cirka)
4 æg
4 spsk øl
Lidt revet peberrod
Salt og peber
Pisk æggene med øl, peberrrod, salt og peber.
Kom smør på panden og lad æggemassen stege ved svag varme, Skrab hele tiden bunden med spatel.
Smager godt med røget dyrekød, salat og en grov bolle.
Note 1: Karin laver sin røræg i mikroovnen i et lille fad. Sådan én har jeg ikke (altså en mikroovn), men hermed er ideen givet videre.
Note 2: Jeg købte røget krondyrkølle hos Vestergades Slagter, og så spiste vi æg og dyrekølle på rugbrød. Det var rigtigt godt.