Det er ikke mig, der sådan for alvor er god til det med mad og whisky. Jeg drikker den bare.
Det er Helle Høgild Nielsen fra Aulum, der kan det med at kréere opskrifter med whisky. Det gør hun til Whisky og Rom Bladet – mest kager, bagværk og desserter – og det gør hun på sin hjemmeside www.madsymfonien.dk
Det er også hende, der har fået mine øjne op for, at man kan andet end bare drikke whisky, så jeg spærrede gluggerne op, da jeg forleden på Facebook så en fyr slå et slag for stikkelsbær med whisky.
Han – journalist Per Henrik Hansen – indvilligede i at hoste op med opskriften.
Stikkelsbær med whisky
Nippede og rensede stikkelsbær bringes i kog med lidt vand – 1 dl pr. kilo bær.
Et stykke kanel tilsættes sammen med sukker og det hele koger i 10 minutter eller lidt mere. Brug 400 – 600 gram sukker pr. kilo bær, afhængig af hvor søde/sure de er – smag dig frem.
Lige før gryden tages af ilden tilsættes et par spiseskefulde whisky. Tilsæt også gelerings/fortykningsmiddel efter anvisning på pakken. Slut med at hælde i sylteglas, som er skoldede og skyllede med Atamon.
“Så har du lidt godt forråd til den lange mørke vinter,” siger Per Henrik og nævner, at stikkelsbær med whisky er særlig gode til pandekager…