Toast med ost og nektarin

Billedet er IKKE mit eget, men taget af Erin Gleeson, der egentlig var fotograf, indtil hun flyttede ud i en skov og begyndte at skrive kogebøger.

Her er så opskriften (det kan man næsten ikke kalde det!) på en af de ting, jeg ikke fik fotograferet ved julefrokosten 2017.

Formentlig fordi de små toast er sådan nogle, der skal laves i sidste øjeblik og spises med det samme.

De små toast er bedst meget varme, men kan også spises lune.

Og de går forrygende godt samme med et glas prosecco, så derfor er de egentlig ikke en rigtig julefrokostting, men måske mere noget, man laver til en sommer-hyggeaften.

Toast med nektarin og ost

1 baguette

3 nektariner (se note 1)

225 gram camembert

Olivenolie

Maldon salt

Skær brødet i skiver. Læg skiverne på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Læg en tynd skive camembert på hver skive brød. Læg tynde skiver nektarin oven på osten.

Dryp med  med lidt oliven olie.

Sæt pladen i ovnen med grill-elementet tændt og giv dem to-tre minutter under grillen (hold øje med dem), indtil osten er gylden og smeltet.

Inden du serverer, drypper du igen med lidt olivenolie og drysser med lidt flaget havsalt á la Maldon.

Note 1: Hvis ikke man kan få nektariner, kan man bruge pærer eller kakifrugter.

(Opskiften er fra “The Forest Feast Gatherings” af Erin Gleeson, Abrams, 2016)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *