
Endnu én af de opskrifter, som næsten ikke er en opskrift, og som jeg har brugt til en julefrokost, selvom opskriften vel nærmere er til en sommerfest…
De små toasts er hurtige og nemme at lave. Men de skal laves i sidste øjeblik, da avocado uvægerligt begynder at blive brunligt efter en times tid, og så er de altså knapt så kønne, selvom de stadig smager godt.
Avocado-tahin toasts
1 baguette
3 modne avocado
3 spsk tahin
1,5 tsk hvidløgspulver
Olivenolie
salt og peber
Skær baguetten på skrå i skiver på cirka 1 cm tykkelse. Dryp stykkerne med olivenolie og salt sæt dem i ovnen under grillen til de er gyldne.
Mos avocado, tahin, hvidløgspulver og salt og peber sammen i en skål (det kan for eksempel gøres med en gaffel) og fordel mosen på baguettestykkerne.
Drys med flaget havsalt (som for eksempel Maldon) og peber, og server.
(Opskriften er fra “”The Forest Feast Gatherings” af Erin Gleeson, Abrams, 2016)
