Trines gulerodsboller

madskagebord
Jeg var sikker på, at jeg havde et foto af de gulerodsboller. Men det tætteste jeg kommer på, er dette foto fra det kagebord, som Mads lavede (ja, han har selv bagt alle kagerne) til sin 40 års fødselsdag for et par år siden. Bollerne er allerforrest i billedet.

Ja, jeg tænker jo på dem som “Trines boller”, men da Trine – ud over at være temmelig nyuddannet ergoterapeut – også er uddannet journalist, kender hun til det med at oplyse kilderne. Så da jeg spurgte på opskriften, skyndte hun sig at sige, at den skam var fra en kogebog.

Det gør nu ikke bollerne ringere 🙂

Trine og hendes mand, Mads, har jeg kendt i mange år. Først var vi kolleger i en årrække, men så forlod de begge avisen. Trine, fordi hun – som så mange andre i vores fag – fik stress, heldigvis fandt ud af tackle det, og derpå besluttede sig for at tage en anden uddannelse. Mads gik for at tiltræde en stilling, der var hans drømmejob, nemlig som pressechef for Opera i Midten.

Jeg er kommet meget hos dem – og deres to dejlige unger, Caroline og Christian – og tit i forbindelse med noget at spise! Hvert år holder de en nu nærmest legendarisk sommerfest for familie, naboer og venner, hvor alle kommer med et eller andet spiseligt. Så vidt jeg husker, har jeg kun måttet melde afbud to gange. Og så er der også den årlige “nu-klipper-vi-julepynt-og-hygger”, ligeledes for venner, naboer og familie. Med gløgg, såvel som kage, æbleskiver og nedenstående boller.

Det er Trine, der bager boller og brød.

Men det er Mads, der laver de mest fantastiske, kreative kager.

Gulerodsboller (lidt Trines…)

(12 styk)

400 gram hvedemel

200 gram revne gulerødder

100 gram havregryn

75 gram solsikkekerner

2 dl ymer

1 dl lunkent vand

50 gram gær

1 spsk brun farin

2 tsk salt

Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren. Tilsæt farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod.

Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve, tildækket og lunt i cirka en time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Del dejen i 12 stykker og form til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i cirka 30 minutter.

Pensl med sammenpisket æg. Bag ved 220 grader (varmluftsovn 200 grader) på midterste rille i cirka 15 minutter.

(opskrift fra “Den store bagebog2”, udgivet af Amo i 2009)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *