Auberginer med bulgurfyld

Fyldt aubergine - her serveret med tzatziki.
Fyldt aubergine – her serveret med tzatziki.

Jeg kender faktisk nogen stykker, som ikke kan lide auberginer.

Nu har jeg jo selv en ting med ærter, så jeg skal nok lade være med at håne dem, der hader auberginer  – det er bare så svært at forstå, når man nu selv synes, at auberginer er en af de lækreste ting, naturen producerer.

Ingredienser til retten, der er græsk inspireret.
Ingredienser til retten, der er græsk inspireret. Nå ja, faktisk er ingredienserne til tzatziki også med her på billedet…
Auberginerne er udhulet og indmaden hakket.
Auberginen (jeg lavede bare en til mig selv og altså ikke hele opskriften) er udhulet og indmaden hakket.

 

Om auberginer skal saltes for at trække vand ud af dem eller ej, er en smagssag. Jeg er faktisk ret ligeglad, så jeg plejer bare at følge opskriften. I dette tilfælde bliver auberginerne saltet, men man venter ikke på, at saltet trækker vandet ud.

Retten smager skønt og er blevet en af mine favorit-vegetarretter indenfor det seneste års tid. Prøv selv.

Fyldt aubergine klar til ovnen - man kan godt fylde rigeligt fyld på.
Fyldt aubergine klar til ovnen – man kan godt fylde rigeligt fyld på.
Dejlig sommermad - med et glas retsina til :-)
Dejlig sommermad – med et glas retsina til 🙂

 

Auberginer med bulgurfyld

(4 personer)

4 auberginer

Olivenolie til pensling

Flagesalt

2 dl bulgur

4 dl vand

1 terning grønsagsbouillon (eller hvis du bruger Oscar pulver som mig, så en lille spsk)

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 tomater

3 spsk hakket mynte

0,5 tsk sambal olelek (se note 1)

200 gram feta

Forvarm ovnen til 225 grader. Halvér auberginerne på langs, pensl dem med olivenolie og salt dem let. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem cirka 20 minutter midt i ovnen.

Lad auberginerne køle af og hul dem forsigtigt ud, så skallen ikke går i stykker (se note 2). Hak det fjernede indhold groft.

Kog bulguren i bouillon under låg i 10 minutter. Lad grynene dampe af.

Hak løg og hvidløg fint. Halvér tomaterne, skrab kernerne ud, og skær kødet i små tern. Bland alle ingredienserne til bulgursalaten, og smag til med salt.

Fyld bulgursalat i aubergineskallerne. Gratinér dem midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Server tzatziki til (søg på ”tzatziki” her på bloggen for at finde en opskrift)

Note 1: Sambal Oelek er en stærk rød chilipasta fra Malaysia/Indonesien, som man kan købe blandt andet i Kvickly på små glas. Asiatiske købmænd har den også.

Note 2: Jeg skærer først med en skarp kniv rundt, cirka 0,5 centimeter fra kanten og passer på, at jeg ikke skærer i bund, så jeg beskadiger aubergineskindet. Derpå graver jeg forsigtigt fyldet ud med en spiseske.

(opskriften er fra ”Madsalater” af Caroline Hofberg, Forlaget Legind, 2013)

Sommerhygge på altanen i godt madselskab.
Sommerhygge på altanen i godt madselskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *