De her er super til en drink – for eksempel som en del af udvalget, hvis man har tænkt sig at holde et lille cocktails and snacks-party.
Men jeg lavede dem nu i forbindelse med en julefrokost.
Jeg plejer at gøre sådan, at “første servering”, der skal tage toppen af den værste sult, så vi i canastaklubben kan få spillet noget kort ind imellem maden, består af flere ting. En af pigerne spiser slet ikke fisk, så de år, hvor jeg har haft marinerede sild med hjemmelavet karrysalat på programmet, har jeg under alle omstændigheder også skulle lave noget andet til hende.
Men i 2019 fravalgte jeg sild og snaps – og lavede i stedet sådan et lille snacks-bord.
De her – som er en Nigella Lawson-opskrift – var én af fem småting.
Hun kalder dem “double-blue crostini”, fordi hendes chips er blue corn tortilla chips og blåskimmelost hedder bluecheese på engelsk.
Jeg købte almindelige mexicansk-stil majschips, så her hedder opskriften:
Majschips med cremet blåskimmelost
(den hele opskrift her skulle give 65 chips, jeg lavede kun halv portion)
125 gram blåskimmelost (Se note 1)
100 gram flødeost, f.eks. Philadelphia
125 ml creme fraiche
35 gram skivede, syltede jalapenos (se note 2)
peber
mexicanske majschips (se note 3)
1 tsk hakket purløg
Smuldr/mos blåskimmelosten sammen med flødeosten og creme fraichen i en skål – det er nemmest, hvis alle tre ting har stået ude på køkkenbordet lidt og ikke er superkolde.
Hak de skivede, syltede jalapenos og rør dem ind ostemassen sammen med peber (hvid, siger Nigella, jeg synes nu godt, at sort går 🙂 ).
Brug en teske til at sætte en klat af blandingen på hver chips.
Strø hakket purløg over – og server.
NB: Nigella skriver, at man kan lave osteblandingen op til seks timer før, den skal bruges. Man skal bare huske at tage den ud af køleskabet en halv times tid før, den skal sættes i klatter på chips’ene, for den er nemmest at arbejde med, når den er blød)
Note 1: Jeg brugte Thieses Blå Kornblomst, som er cremet og mild.
Note 2: Man købe dem på glas i hvert fald i Kvickly, så sikkert også i andre supermarkeder.
Note 3: Jeg gik og gloede på alle de hundredevis (sådan føles det) af forskellige chips, indtil jeg fandt nogen, hvor der stod “majschips” på. jeg tror faktisk også, at der stod noget med Mexico på posen.
(Opskrift fra “Nigellas Christmas”/Nigella Lawson, Chatto & Windus, 2008)