En forholdsvis hurtig, enkel og virkelig lækker omgang aftensmad.
Opskriften er til 1 person – og der er rigeligt. Man går ikke sulten fra bordet. Jeg må så indrømme, at eftersom jeg købte en laksebøf på 160 gram (efter skindet var fjernet), kom jeg den overskydende laks med i det ildfaste fad og spiste det ved siden af de fyldte peberfrugter.
I opskriften står der, at man godt kan bruge laks fra dåse. Det synes jeg ikke. Køb et ordentlig stykke laks hos fiskehandleren eller i supermarkedets fiskeafdeling, hvis den er okay (det er den afgjort i Kvickly i Holstebro) – det smager så meget bedre.
Man kan selvfølgelig spise brød til, men det er ikke nødvendigt.
Peberfrugter fyldt med laks og gedeost
(1 person)
2 røde peberfrugter (se note 1)
85 gram laks (jeg bruger 100 gram)
25 gram gedeost (se note 2)
30 gram sorte oliven (se note 3)
100 gram cherrytomater
5 gram olie til at smøre det ovnfaste fad
Dressing/topping:
1 spsk kapers
2 spsk persille
10 gram olie
Reven skal og saft af en halv øko-citron
Salt og peber
Flæk peberfrugterne på langs og tag frøhuset ud. Smør det ildfaste fad med lidt olie og læg de halve peberfrugter i det.
Fjern skindet på laksebøffen og smid det ud. Skær laksen i små tern og smuldr gedeosten. Kom det i en skål sammen med hakkede oliven og cherrytomater skåret i mindre stykker. Bland det sammen i skålen.
Fyld fyldet i peberfrugterne. Dryp med lidt olie.
Bag peberfrugterne i en varm ovn ved 200 grader i 20-25 minutter til fyldet er gyldent – men hold øje med det, du vil ikke have sveden laks.
Hak kapers og persille fint og bland det med olie, citronskal, citronsaft, salt og peber.
Server peberfrugterne med dressing hen over.
Note 1: Jeg kan bedst lide de aflange spanske peberfrugter, fordi de smager af mere end de buttede hollandske. Men de buttede er selvfølgelig nemmest at fylde. Hvis du selv dyrker peberfrugter eller kender nogen, der gør, er det det allerbedste – så undgår du de smagløse hollandske.
Note 2: Jeg ville allerhelst have gedeost i olie fra Tebstrup, men det er endnu en ting, man ikke kan få her i byen, siden Føtex lukkede. Så jeg bruger en blød fransk ost (ikke med skorpe) i rulle.
Note 3: Jeg bruger græske kalamata-oliven uden sten, fordi det er det nemmeste. Men jo, oliven med sten smager da af mere. Kalamataerne er nu en udmærket erstatning for os dovne.
(Opskriften er fra ”Deluxe – sund & slank året rundt” af Inge Kauffeldt og Helle Kleist, Vægtkonsulenterne, 2011)