Denne opskrift faldt jeg over i et katalog fra Netto – og den viste sig at være virkelig god. Pigerne fra canastaklubben vendte i hvert fald tommelfingeren opad.
Der står ikke noget om, hvilken snaps, man skal vælge, men der står faktisk “gerne dildsnaps”. Det, er jeg da sikker på, er udmærket til retten, men jeg gider ikke drikke den rest, der bliver tilbage. Så jeg brugte den snaps, jeg havde købt til julefrokosten.
Den hedder D Aurum og er fra Den ny Spritfabrik i Fredensborg. Skøn, blød, rund og gylden.
Jeg rørte det hele sammen nogle timer inden serveringen – og tilsatte så lidt mere creme fraiche lige inden det skulle på bordet for at få det til at se pænt ud.
Det er en meget stort portion – jeg kan slet ikke forstå, at de skriver 4 personer. Jeg brugte kun 200 gram rejer og alligevel var der til 6 personer.
Rejer i snaps
(4 personer)
1 agurk
2 dl cremefraiche 18 procent
8 tsk snaps
Revet skal af en øko-citron
300 gram rejer (jeg brugte kun 200 gram)
2 fintsnittede forårsløg
salt og peber
5 spsk hakket dild
evt. brød til (se note 1)
Skær agurk i små tern, drys med salt og lad dem dryppe af en i en sigte i ti minutter. Skyld dem i vand og dup dem tørre.
Rør cremefraiche, snaps og citronskal sammen.
Vend agurketernene i dressingen sammen med rejer og forårsløg. Smag til med salt og peber og drys med dild.
Server eventuelt med ristet brød
(grundopskriften er fra Netto – jeg har ændret en smule)
Note 1: Da retten var en del af et større hele med mange serveringer, havde jeg ikke brød p bordet til rejerne. Veninde Ulla spurgte på det, og jeg forklarede, hvorfor det ikke var der. “Okay så – men jeg altså bare en brød-pige” svarede hun – og grinede hele bordet hjerteligt. Hvis der er brødpiger i dit selskab, kan du servere ristet brød eller flutes til 🙂