Fulde djævle på hesteryg

Et fad fuld af djævle...
Et fad fuld af djævle…

Drunken Devils on Horseback. Jo, det hedder de faktisk – fulde djævle til hest. Det lyder jo helt tosset. Forklaringen skulle være at de oprindeligt hed “on hogsback” – hogs er svin på engelsk – fordi der jo indgår bacon i opskriften, men at navnet så med tiden er blevet forvansket til det sjovere “on horseback”.

Da jeg boede i England for 35 år siden, frekventerede vi en pub på landet, når Philip gad køre – sådan en af dem, hvor folk faktisk tøjrer deres hest udenfor – der havde både Drunken Devils on Horseback samt Angels on Horseback på menuen til øllet. Dem kunne man så bestille og sidde og hyggespise til sin pint, på samme måde som man på mindre fancy pubber i dag bestiller friturestegte onionrings.

Angels on horseback – engle på hesteryg – er østers omviklet med bacon. Det var mit første møde med østers, og jeg troede faktisk i mange år, at det var sådan østers altid smagte – indtil jeg fandt ud af, at folk spiste dem rå 🙂

Dadler omviklet med bacon - det er ikke nær så godt, skulle vi hilse og sige.
Dadler omviklet med bacon – det er ikke nær så godt, skulle vi hilse og sige.

Jeg havde glemt både englene og djævlene, da jeg i slutningen af 1990erne (tror jeg nok) var i London på reportagerejse med vores fotograf, Anette, og skulle mødes på en London-pub med en dansk læge. Hun havde i flere år boet i den engelske hovedstad og det var hendes favoritpub. Og de havde både devils og angels. Så det blev et kært gensyn. Og en superhyggelig eftermiddag for os alle tre.

Jeg har aldrig lavet dem selv før nu – og havde hverken lyst eller råd til at stå at fedte med østers. Så det blev til djævelene.

Jeg fandt en opskrift i et Netto-blad på dadler omviklet med bacon. Jeg lavede nogle stykker for sjov, så vi kunne teste den idé, men alle pigerne var enige om, at englænderne har fat i noget rigtigt; det er virkelig meget bedre med de alkoholpåvirkede svesker 😉

En god lille hapser, og kombinationen af svesker og bacon er supergod.
En god lille hapser, og kombinationen af svesker og bacon er supergod.

Fulde Djævle på hesteryg

(24 styk)

24 bløde, økologiske, stenfri svesker

90 ml armagnac eller cognac (jeg havde cognac, så det brugte jeg)

12 stykker god bacon eller italiensk pancetta

Tandstikker

Dagen før djævelene skal serveres, lægges sveskerne i blød i armagnac/cognac i en skål. De skal være dækket af væske.

På dagen for serveringen tænder du for ovnen på 200 grader.

Læg baconskiverne på et skærebræt og del baconskiven i to – hvis du bruger pancetta, skal du nok bruge en hel tynd stribe til hver sveske. Tag nu en gennemblød (godt bedugget :-)) sveske fra skålen og vikl baconen rundt om, og fastgør den med en tandstik.

Lav alle sveskerne på samme måde.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag sveskerne i ovnen i cirka 15 minutter – eller til baconen er gylden. Tag dem ud og lad dem køle lidt af, så ingen af gæsterne brænder læberne.

(Opskriften er fra “Nigellas Christmas” af Nigella Lawson, Chatto & Windus, 2008)

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *