Rejer i snaps

Rejer i snaps - med dild og agurk. Frisk og sprød.
Rejer i snaps – med dild og agurk. Frisk og sprød.

Denne opskrift faldt jeg over i et katalog fra Netto – og den viste sig at være virkelig god. Pigerne fra canastaklubben vendte i hvert fald tommelfingeren opad.

Der står ikke noget om, hvilken snaps, man skal vælge, men der står faktisk “gerne dildsnaps”. Det, er jeg da sikker på, er udmærket til retten, men jeg gider ikke drikke den rest, der bliver tilbage. Så jeg brugte den snaps, jeg havde købt til julefrokosten.

Den hedder D Aurum og er fra Den ny Spritfabrik i Fredensborg. Skøn, blød, rund og gylden.

Superlækker snaps fra Den ny Spritfabrik.
Superlækker snaps fra Den ny Spritfabrik.

Jeg rørte det hele sammen nogle timer inden serveringen – og tilsatte så lidt mere creme fraiche lige inden det skulle på bordet for at få det til at se pænt ud.

Det er en meget stort portion – jeg kan slet ikke forstå, at de skriver 4 personer. Jeg brugte kun 200 gram rejer og alligevel var der til 6 personer.

Jeg endte med at servere den i nogle helt andre skåle, for dem her havde jeg kun fire af....men de var fine til fotografering :-)
Jeg endte med at servere den i nogle helt andre skåle, for dem her havde jeg kun fire af….men de var fine til fotografering 🙂

Rejer i snaps

(4 personer)

1 agurk

2 dl cremefraiche 18 procent

8 tsk snaps

Revet skal af en øko-citron

300 gram rejer (jeg brugte kun 200 gram)

2 fintsnittede forårsløg

salt og peber

5 spsk hakket dild

evt. brød til (se note 1)

Skær agurk i små tern, drys med salt og lad dem dryppe af en i en sigte i ti minutter. Skyld dem i vand og dup dem tørre.

Rør cremefraiche, snaps og citronskal sammen.

Vend agurketernene i dressingen sammen med rejer og forårsløg. Smag til med salt og peber og drys med dild.

Server eventuelt med ristet brød

(grundopskriften er fra Netto – jeg har ændret en smule)

Note 1: Da retten var en del af et større hele med mange serveringer, havde jeg ikke brød p bordet til rejerne. Veninde Ulla spurgte på det, og jeg forklarede, hvorfor det ikke var der. “Okay så – men jeg altså bare en brød-pige” svarede hun – og grinede hele bordet hjerteligt. Hvis der er brødpiger i dit selskab, kan du servere ristet brød eller flutes til 🙂

Snapseglasset fandt jeg i en genbrugsbutik (fire styk), efter at have forelsket mig i dem nede hos mormor, der har flere af dem. Maileg nisserne har jeg købt for år tilbage hos Anni i Keramikværkstedet.
Snapseglasset fandt jeg i en genbrugsbutik (fire styk), efter at have forelsket mig i dem nede hos mormor, der har flere af dem. Maileg nisserne har jeg købt for år tilbage hos Anni i Keramikværkstedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *