Det her har jo intet med palmer at gøre….
Men på fransk hedder den butterdejs-facon “palmier”, hvilket betyder palmer. Og jeg kunne ikke lige finde på et dansk ord for dem. Andet end palmer, altså. Hmmm…
De var en del af min “snack-servering” i starten af canastaklubbens julefrokost 2019.
De smagte godt, men jeg lærte noget: Næste gang skal jeg enten lave dobbelt portion fyld – eller også skal jeg kun bruge den halve mængde dej. Det var simpelthen ikke smag nok i “palmerne”, selvom de var dejligt sprøde.
Det kan også være, at fejlen var, at jeg brugte “goatcheese-spread” (smørbar gedeost), som det blev foreslået i opskriften side om side med muligheden for at bruge “smuldret blød gedeost”.
Her er den originale opskrift – så kan du jo vurdere, om du vil lave mere fyld eller en mindre portion.
Gedeost- og ansjos “palmer”
(cirka 32 styk)
500 gram butterdej
100 gram enten smørbar gedeost eller smuldret, blød gedeost
50 gram ansjoser, hakkede (se note)
2 spsk friskhakket timian
Del butterdejen i to. Læg den ene del på et let mel-drysset bord og rul dejen ud i en rektangel på 20 x 30 centimeter.
Smør/drys halvdelen af gedeosten på og drys med ansjoser og timian.
Rul den korteste ende (altså den på 20 cm) stramt mod midten fra begge sider.
Gentag processen med den anden halvdel butterdej.
Skær hver af de to “butterdejspølser”, du nu har, i cirka 2 centimeter brede skiver og læg dem på to bageplader med bagepapir.
Tryk med din håndrod på alle “palmene”, så de bliver falde.
bag i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter til de er gyldne.
Lad dem køle helt af, inden du serverer.
(Opskriften er fra “Fireside Feasts” med bidrag fra mange forfattere, Ryland Peters & Small, 2016)