Min søster insisterer på, at det er en Jamie Oliver-opskrift, som hun har fundet i en folder.
Men da jeg kun kender retten, som hun laver den, synes jeg godt, at jeg kan kalde den “Søsters lækre kylling” 🙂
Og den ER virkelig rigtig, rigtig lækker.
Søster var lidt i tvivl om, hvorfor alle de citroner skulle i fadet, men kunne så smage hvorfor, da vi fik øst på tallerknerne! Kyllingen smager skønt af citron, tomat og bacon.
Vi fik den til nytårsaften, fordi vi ikke havde lyst til noget fancy efter alle julens overvældende retter. Kyllingen blev serveret med kartoffelbåde og en dejlig salat.
Søsters kylling i fad
(4 personer)
Tørret oregano
Havsalt & peber
Sød paprika
Et par kviste frisk rosmarin
Olivenolie
1 klat smør
4 styk skindfri kyllingebryst a cirka 180 gram
1 citron
300 g cherrytomater på stilk
4 skiver røget stribet bacon (man kan også købe en box med bacon i tern)
Skru op til høj varme under stegepanden. Klip et stort stykke bagepapir af. Drys papiret generøst med oregano, salt, peber og paprika. Dryp lidt olivenolie over og kom samtidig lidt i den varme stegepande sammen med en klat smør.
Læg kødet på bagepapiret og rul det i smuldret. Steg kødet på panden i 4-5 minutter eller til det er gyldent på begge sider.
Tag et ovnfast fad, skær citronen i både og læg den i fadet sammen med tomaterne. Kom kyllingebryst og pandesaft i. Fordel det hele pænt med madtangen og læg bacon oven på kødet.
Stil stegepanden tilbage over middel varme, drys rosmarinnåle i og skub rundt med dem, så de dækkes af stege saft. Hæld dem op i fadet og sæt det i ovnen ved varmluft, 200 grader, godt 30 minutter.
Note 1: Søster skriver, at hun ristede baconen let i panden først, inden hun kom den oven på kyllingen.
Note 2: Faktisk mener Jamie Oliver, at det er fint at sætte fadet under grill i 14 minutter. Det mente søster ikke (og jeg er enig), så kyllingen fik en halv time ved varmluft i ovnen i stedet.