Jeg vidste bare, at jeg havde prøvet at lave indtil flere julesnaps!
Men forleden, da en bekendt spurgte på en opskrift, kunne jeg kun finde frem til Aamanns julesnaps, som jeg vidste, at jeg havde testet.
Men i dag, i mine Facebook-memories, dukkede nedenstående opskrift fra for to år siden så op.
Jeg skriver i kommentaren, at det godt nok kaldes en julesnaps, men at jeg synes, den er alt for sød til det. Det er snarere en likør, mener jeg.
Nu er jeg ikke specielt meget til søde ting, så jeg tænker, at den er gået rent ind hos nogen af veninderne, men ikke lige hos mig. I hvert fald har jeg jo ikke skrevet den ind her før nu.
Der står på Facebook, at jeg har fået opskriften af en bekendt. Hvem kan jeg ikke huske….
Men nu kommer den så. Så ved jeg, hvor den er, hvis andre skulle spørge 🙂
Julesnaps/Julelikør
1 økologisk appelsin
40 kaffebønner
40 styk hugget sukker
2 vaniljestænger.
Stik cirka 40 huller i appelsinen for eksempel med en kødnål eller gaffel.
Put det hele i et glas med tætsluttende låg og ryst det jævnligt, mens det trækker i 40 dage.
Sies og lagrer mindst to uger, inden det nydes. Jo længere tid det trækker, des bedre bliver det.