Engang i juli 2021 kom vennerne fra Bornholm, Lene og Jesper og deres søn Asmus, på besøg hos Trine og Mads – og jeg blev spurgt, om jeg ville være med til frokost-sammenskudsgilde.
Selvfølgelig ville jeg det. Det er altid en fornøjelse i det selskab.
Mit bidrag var min søsters glimrende tomattærte, som da også faldt i god jord hos både små og store.
Tærte med løg, bacon, tomater og feta
Dej:
200 g hvedemel
125 gram koldt smør skåret i mindre firkanter
0,5 tsk salt
6 spsk koldt vand
Fyld
200 gram bacon i tern
300 gram løg (skåret i tynde både)
frisk timian (bare et par kviste eller tre)
6 æg
1,5 dl sødmælk
150 gram feta i tern
10-15 cherrytomater
salt og peber
Kom smør, mel og salt i en foodprocessor (man kan selvfølgelig også samle dejen med hænderne). Blitz nogle gange indtil smør og mel er blandet sammen. konsistensen minder om fugtigt sand.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Rul den ud (nemmest mellem to stykker bagepapir), kom den i et tærtefad og tryk den ud i hele fadet med fingrene.
Stil det på køl i 30-60 minutter, mens du laver fyldet.
Fyld:
Steg bacon sprød på panden. Tag bacon op med en hulske og kom det i en skål. Lad baconfedtet være på panden. Steg løg, hvidløg og timian på panden ved svag varme og steg det, indtil løgene er bløde. De må gerne få lidt farve, men ikke blive mørkebrune.
Hæld løgene over til baconen i skålen. Tilsæt feta, salt og peber. Bland.
I en anden skål blandes æg og mælk, og det piskes til en ensartet konsistens.
Tag tærteformen ud af køleskabt og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 10-15 minutter.
Tag tærtefadet ud af ovnen og hæld fyldet på tærten. Tilsæt æggemassen. Dekorer tærten med halve cherrytomater og bag den i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.