Opskriften her er fra Odense Marcipan – og der er i øvrigt mange gode, mundvandsfremkaldende opskrifter på deres hjemmeside.
Når min gode venner, Mad og Trine, inviterer til sommergrillfest eller kom-sammen med gamle journalist-venner, plejer jeg at få en dessertopgave. Det er jeg glad for, da jeg som single ikke ret ofte laver dessert eller kage til mig selv. Og jeg synes faktisk, det er sjovt at lave både kager og desserter.
Sidste år lavede jeg denne fragilité til én af vores hyggelige middage, og både børn og vokse så ud til at kunne lide den.
Fragilité med sommerbær
(cirka otte personer)
4 æggehvider
150 gram sukker
1/2 tsk eddike (ganske almindelig eddike)
200 gram marcipan
2 spsk hvedemel
2,5 dl piskefløde
100 gram grofthakket mørk chokolade
250 gram bær – det kan være jordbær, hindbær, brombær, blåbær o.s.v.
flormelis
Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen.
Vend resten af sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift. Riv marcipanen i marengsen, tilsæt mel og vend det hurtigt sammen.
Bred marengsen ud på en bageplade med bagepapir cirka 22 x 30 centimeter (jeg tegnede faktisk en firkant op med blyant på forhånd). Bag den cirka 45 minutter ved 125 grader. Vend den over på et nyt stykke bagepapir og træk det andet af. Afkøl kagen.
Pisk fløden til flødeskum og fordel på den afkølede bund. Drys med chokolade og bær.
Las den trække lidt, inden den rulles sammen til en roulade. Trim enderne, så de er pæne. Pynt eventuelt med en rest flødeskum og nogle pæne, halverede bær ovenpå rouladen.
Drys eventuelt med flormelis.
(Opskriften er fra Odense Marcipans hjemmeside http://www.odense-marcipan.dk/ )