Gulerodskage

Lækker gulerodskage med flødeosttopping.
Lækker gulerodskage med flødeosttopping.

Vi har en tradition på min arbejdsplads, der siger, at når man går på årets længste sammenhængende ferie (det er som regel i sommerhalvåret, men der er dog kolleger, der også holder 2-3 uger samlet i vinterhalvåret), så skal man give et eller andet til kollegerne på ens sidste arbejdsdag inden ferien. Det er vist ret almindeligt på mindre danske arbejdspladser.

Det kan være morgenbrød, pizza, is, slik, kage fra bageren eller hjemmebagt kage.

Sidste år (2015) valgte jeg sidstnævnte mulighed og bagte to kager. Den ene af dem var nedenstående gulerodskage, som både jeg og kollegerne var mægtigt tilfredse med.

Opskriften er fra et pop-up-bageri, der i hvert fald i 2015 befandt sig på Papirøen under navnet Sweetsneaks. Jeg aner ikke, om de stadig eksisterer? Deres chokoladekage er også helt eminent!

Af en elelr anden mærkelig grund står der i opskirften, at den er til 4 personer. De skal godt nok være kagesultne!
Af en elelr anden mærkelig grund står der i opskriften, at den er til 4 personer. De skal godt nok være kagesultne! Jeg vil tro, der er til otte almindeligt kageglade personer i kagen.

Gulerodskage

Til kagen:

7,3 dl revet gulerod

2,5 dl hakket valnød

2,5 dl sukker

5 dl mel

1,5 tsk kanel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1,5 tsk salt

3 æg

1,5 dl solsikkeolie

Til toppingen:

250 g cremet ost (f.eks. Philadelphia)

250 g flormelis

1 tsk mælk

Kagen: Forvarm ovnen til 200 grader.

Bland de hakkede valnødder sammen med de hakkede gulerødder. Bland sukker, mel, kanel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Mix det ammen med de hakkede valnødder og gulerødder.

Hæld olie og æg ned i massen og rør det sammen.

Hæld dejen ned i en smurt springform (med smør!), og bag i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en kniv/gaffel ned i kagen. Kommer den op igen ren og uden dej på, er kagen færdig.

Lad den derefter stå i sin form og køle af.

Topping: Rør ingredienserne sammen, indtil massen får en blød og ren konsistens. Spred blandingen ud over kagen.

Dekorer som du har lyst. Det er tørret morgenfrue, jeg har drysset på min kage. Det købte jeg hos ASA Spice – de holder til i Torvehallerne i København, men man kan købe via nettet. http://www.asaspice.dk/

(Opskriften er fra bladet Mad&Venner, nummer 128, 2015)

Fotograferet på min altan sommeren 2015.
Fotograferet på min altan sommeren 2015.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *