Helt klassisk gammeldags agurkesalat

Gammeldags agurkesalat. Dansk, sommerligt og dejligt.
Gammeldags agurkesalat. Dansk, sommerligt og dejligt.

Behøver man en opskrift på agurkesalat? Altså den slags, som min farmor lavede til den grydestegte kylling?

Næh, det er der nok mange, der ikke gør – men jeg slår altid lige op i en kogebog, når jeg skal lave noget klassisk. Især hvis jeg laver mad til min far, der har en forventning om, at det vil smage som det, hans mor frembragte eller det, min mor lavede…

Og så det nytter ikke meget, at der her på bloggen er en opskrift på en skøn thai-agurkesalat, for den ville far aldrig spise!

Forleden lavede jeg kylling, agurkesalat og rabarberkompot til ham. Dette er opskriften på agurkesalaten.

Gammeldags agurkesalat

1 agurk

Groft salt

2 dl eddike (almindelig eddike – ikke vineddike)

1 dl sukker

0,5 dl vand

Peber

Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.

Snit agurken i tynde skiver, gerne på et råkostjern (jeg har et af de trekantede rivejern, der står op. På siden er der en ”revne” med et skarpt blad, som er genialt til at rive agurk på) og drys dem med lidt salt. Lad dem trække i 10-15 minutter.

Knud væden af i små håndfulde (så du får vandet presset godt væk) og vend skiverne i eddikelagen. Lad agurkesalaten trække i mindst 30 minutter.

Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas (hvis ikke den skal på bordet med det samme) og stil den i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *