Krabbe crostini

Krabbekød-crostinier - en lille hapser, god til et cocktailparty.
Krabbekød-crostinier – en lille hapser, god til et cocktailparty.

Nogle gange står successen ikke mål med anstrengelserne – man forbløffes over, at noget, der var så nemt som at klø sig i nakken, bliver et hit.

Ved årets julefrokost tror jeg, at de tre største successer var squash-pizza-stykker, de chokoladeovertrukne cayennepeber mandler samt disse krabbe-crostinis. Og netop de tre ting var SÅ nemme at lave.

Jeg lavede kun halv portion - jeg havde ikke lige brug for 50 tortillas til seks personer....
Jeg lavede kun halv portion – jeg havde ikke lige brug for 50 tortillas til seks personer….

Man kan oven i købet lave meget af det på forhånd – i crostiniernes tilfælde røre det hele sammen på forhånd og så tilsætte cremefraichen umiddelbart før, man sætter en teskefuld fyld på hver chips.

Egentlig troede jeg, at pigerne måske ville synes, at crostinierne var for stærke – jeg havde nemlig nappet en af min veninde Trines røde chilier fra eget opdræt (chilierne var nu efterhånden semi-dried og lå i mit køleskab) og DE er stærke. Til min forbløffelse var den ene chili så stærk, at den smagte igennem i hele krabbefyld portionen. Men canasta-pigerne var vilde med det lille “kick” 🙂

Ulla spurgte indtrængende til opskriften, så nu er den en af de første – der er 14, jeg skal have skrevet ind! – jeg lægger ud 🙂

Ikke det bedste foto, men betingelserne var heller ikke optimale: Kunstigt lys, iPhone-kamera og alkohol i blodet...
Ikke det bedste foto, men betingelserne var heller ikke optimale: Kunstigt lys, iPhone-kamera og alkohol i blodet…

Krabbe crostini

(cirka 50 crostinier)

1 forårsløg, fint hakket

1 frisk rød chili, fint hakket (man kan udelade den, hvis man ikke kan lide stærk mad)

300 gram hvidt krabbekød (jeg brugte dåsekrabbe)

60 ml cremefraiche 18 procent

En lille bundt koriander, hakket

1/4 tsk tørret oregano

15 ml limesaft

1 pakke tortillachips (se note 1)

Hak chili og forårsløg. Rør det med krabbekød og de andre ingredienser. Sæt cirka en teskefuld på hver tortillachips. Server.

PS: Man kan røre det hele sammen (undtagen cremefraiche og limejuice) tre-fire timer før det skal serveres. Sæt det i køleskabet. Lige før servering røres cremefraichen og lime så i.

(Opskriften er fra “Nigellas Christmas” af Nigella Lawson, Chatto & Windus, 2008)

Note 1: Jeg kunne ikke finde tortillachips i Kvickly. Jeg ved godt, hvordan de ser ud, og har set dem masser af gange i danske supermarkeder…men så bare ikke den dag. Men jeg fandt nogle andre, rimeligt robuste chips uden smagstilsætning. De skal være neutrale. Men det ideelle er rigtige tortillachips, sådan nogle majschips, der minder om de der “fløjter”, der er så gode til at samle dip op med (de dur så bare ikke til den her ret, da der ikke kan ligge en skefuld krabbekød på dem :-))

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *