Yule Mule (Jule muldyret)

Yule Mule ligner den første cocktail, vi fik til julefrokosten, men er lidt mørkere rød i farven - og smager meget stærkere!
Yule Mule ligner den første cocktail, vi fik til julefrokosten, men er lidt mørkere rød i farven – og smager meget stærkere!

Jeg kunne simpelt hen ikke stå for navnet på den her. Og med tanke på, hvor hårdt et muldyr – eller et æsel – kan sparke bagud, kan jeg sige, at denne drink nummer to til canastaklubbens julefest langt fra var lige så uskyldig som drink nummer et.

Jule muldyret indeholder en hel del alkohol og har ingefærøllets skarpe, peberagtigt brændende eftersmag. Man ved, lige så snart man har taget et sip, at den her er der alkohol i.

Den ene af de veninder, der var ankommet i bil, Anne Marie, bad om bare at få hældt en lille bitte smule op. Så duftede hun til den, hævede øjenbrynene, sippede til den og sagde “nej, hvor er det ærgerligt, at jeg er i bil!” I en halv times tid sad hun af og til og snusede saligt til sin lille sjat Yule Mule, mens vi andre drak vores glas – nå ja, ikke Karin, der ikke kan tåle ingefær (det havde jeg glemt).

Men Yule Mule var en succes. Og hvis jeg ikke vidste det før, ved jeg det nu; canastaklubben er til cocktails 🙂

Et julemuldyr set lidt fra oven...og den lille julerose, jeg købte på torvet i dag :-)
Et julemuldyr set lidt fra oven…og den lille julerose, jeg købte på torvet i dag 🙂

Yule Mule

(en pitcher, altså en kande, med ti glas)

500 ml vodka (det behøver IKKE være den bedste, du kan opdrive!)

500 ml tranebærjuice

1 liter ingefærøl (se note 1)

Angostura (se note 2) cirka tre dråber per glas, altså 30 dråber – eller limesaft

Hæld is i glassene.

Bland vodka og tranebær juice. Top op med ingefærøl. Tilsæt Angostura.

Hæld i glassene.

(opskriften er fra “Nigellas Christmas” af Nigella Lawson, Chatto & Windus, 2008)

Note 1: Jeg tænker da, at man kan købe ingefærøl i supermarkederne. Jeg havde købt min i Vildmedvin. De har også en stor netshop, hvor du kan købe ingefærøl (ikke det mærke, jeg købte, dog) – men søg på det engelske navn “gingerbeer” – www.vildmedvin.dk

Også Paul (der er englænder) i Nørreport Estate Wine har et større udvalg af ingefærøl (som smager lækkert – også når det ikke er mixet i en drink – men der må du møde personligt op. For folk fra Holstebro og omegn: Det er i toppen af Nørregade, lige ved siden af Nørreportcentret.

Note 2: Angostura er noget underligt noget. Det er en af ingredienserne i en af mine absolut foretrukne drinks, Manhatten. Jeg købte en flaske for cirka 120 kroner, og den rækker søreme langt, for man bruger det kun dråbevis. Angostura er lavet af vand, 44,7 procent ethanol, ensian, urter og krydderier. Den bliver lavet af House of Angostura i Trinidad og Tobago, men blev først produceret i byen Angostura i Venezuela, deraf navnet. Angostura bitter hævdes at være et godt middel mod hikke, lige som det også kan bruges som en kur mod en dårlig mave (men det vil jeg altså ikke hænges op på!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *