Stort set hver eneste gang, jeg holder julefrokost for canastaklubben, er der et eller andet, jeg glemmer at fotografere.
Der er en masse mad, der skal laves, og ting, der skal klappe – og vi skal jo også spille kort. Desuden får man (jeg) noget at drikke, og så er det svært at holde det totale overblik.
I 2019 blev det pæresalaten, jeg glemte at forevige. Den var ellers god.
Hovedretten var confit de canard (fra dåse, købt hos Vores franske Butik) og dertil cremet byg – og pæresalat.
Men her er i hvert fald opskriften.
Jeg brugte ikke brøndkarse. Ikke fordi, jeg ikke havde lyst – jeg er sikker på, at det ville have været lækkert – men fordi det kunne jeg ikke få i hverken Kvickly eller Netto.
Pæresalat
1 dl græskarkerner (man kan også bruge valnødder, står der)
1 tsk dijonsennep
Cirka 1 spsk æbleeddike
2 spsk valnøddeolie
Et par dråber honning
100 gram blandede, spæde salater
2 sprøde pærer i tynde både
1 potte frisk brøndkarse (eller almindelig karse, det var jeg desværre nødt til)
Kom græskarkernerne på en tør pande og rist dem over middel varme, til de begynder at poppe og dufte.
Tag dem af panden og lad dem køle af.
Pisk sennep, eddike og honning sammen i bunden af en salatskål. Dryp olie i, mens du pisker, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend pærebådene i dressingen og lad dem hvile i ti minutter.
Vend salatblade og brøndkarse i lige inden servering, og drys til slut med gærskarkerner.
(Opskriften er fra magasinet “Vin&Co”, september 2019)