Ullas pesto

Ja, retteligt er det faktisk slet ikke Ullas pesto.

Det er ernærings- og husholdningsøkonom Lone Kjærs pesto.

Men det var Ulla – en af pigerne i min kortklub – der først så lyset, købte kogebogen, og præsenterede os andre for pestoen. Siden har den heddet “Ullas pesto”.

Kogebogen hedder “Sund på den fede måde”, hvilket var nok til, at jeg aldrig ville været kommet på at købe den, hvis ikke det var for Ulla. Titlen antyder – synes jeg – at det handler om en slankekur, og så ER jeg løbet hurtigt den anden vej.

Men efter vi havde guflet den perfekte pesto i os, måtte flere af os bare have den kogebog. Også mig. Og jeg har gjort flittigt brug af den lige siden – den er nemlig ikke fedtforskrækket, “bare” sund.

Ulla laver mad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ullas (og Lone Kjærs) pesto

1 stort bundt basilikum

50 gram saltmandler

50 gram hel parmesanost

1 fed hvidløg

1 dl ekstra jomfruolivenolie

saft af 1 citron

salt og peber

Kom basilikum, saltmandler, groftrevet parmesan og presset hvidløg i eb blender/foodprocessor og kør, mens olien tilsættes i en tynd stråle.

Ulla og Lone kan begge lide en grov struktur og blender ikke deres pesto så længe – jeg kører den nok lidt længere, fordi jeg godt kan lide den mere smooth.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Note 1: Man kan selv lave saltmandler – men man kan altså også bare købe nogen fra supermarkedets snack-afdeling.

Note2: Ulla har drivhus og enorme mængder af fantastisk basilikum. For andre uden samme lykke, skal man cirka bruge to små supermarkedspotter – eller en af de store, som i hvert fald Kvickly af og til har.

(“Sund på den fede måde”/Lone Kjær, Politikens Forlag, 2009)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *