Det er så nemt, at det nærmest ikke kræver en opskrift.
Og så er det lækkert. Og sommerligt.
En pastaret, der kan gøres helt vegetarisk, hvis man i stedet for lakserogn køber den lakserogns-imitation, som firmaet CaviArt laver på tang. Jeg kender produktet, synes det smager fint, og så har det en usædvanlig lang holdbarhed, så jeg har altid nogle glas i skabet, hvis nu man skulle få brug for at pynte noget op med ”fiske”-rogn.
Men her i retten har jeg brugt lakserogn, da jeg ikke er vegetar.
Det er ikke slankemad. Fløden sørger for et pænt antal kalorier. Men nej, den skal ikke laves i en fedtfattig version. Så lav hellere noget andet.
Det ser virkelig smukt ud med den orangerøde rogn, den flødegullige sauce og de grønne asparges. Så mangler man bare et glas god hvidvin, og så er weekenden begyndt 🙂
Pasta med asparges, citroncreme og lakserogn
(4 personer)
350 gram grønne asparges
300 gram pasta, for eksempel pappardelle eller fettucine
2,5-3 dl fløde
1-2 spsk revet citronskal, økologisk
Salt og peber
100-125 gram ørred- eller stenbiderrogn
Frisk kørvel eller dild
Bræk den nederste træede del af aspargeserne og skær dem halvt over.
Kog pastaen efter anvisningen på pakningen. Læg aspargeserne i kogevandet, og kog dem med de sidste 5-6 minutter (se note 1). Afdryp pasta og asparges.
Kom fløden i en gryde med citronskal, salt og peber og kog den igennem nogle minutter, således at den får en lidt tyk konsistens (se note 2).
Vend pasta og asparges med cremen, og fordel retten i varme tallerkner. Top med rogn samt kørvel- eller dildkviste, og server med det samme.
Note 1: Der står 3 minutter i original-opskriften. Det synes jeg er alt for lidt. Jeg gider ikke spise rå asparges. Men vil man gerne det, så skal man ikke koge dem de 6 minutter, jeg foreslår. Så har de nemlig lidt bid, men er møre.
Note 2: Jeg synes ikke, at fløden tykner, selv om man koger den 3-4 minutter. Men så pressede jeg lidt citronsaft i (godt gammelt trick) og så tyknede fløden flot 🙂
(opskriften er fra bladet Mad & Venner, nummer 113, årgang 2014)