I slutningen af november/starten af december var jeg i Bruxelles. En god, men temmelig besværlig rejse (det havde jeg ikke lige forudset, da jeg et halvt år forinden ønskede mig netop det efteruddannelseskursus) på grund af covis-19 og den nye omikron-variant.
På vej hjem ventede jeg halvanden times tid i Københavns Lufthavn – og købte det engelske blad Delicious.
Det var jeg SÅ glad for, at jeg gjorde.
Jeg har lavet lady & vagabonden pastasovs med kødboller fra det blad, jeg har lavet julemad (kyllingeret og sidedish med rosenkål) til mig og min søster, jeg har lavet kæmpe-latkes med laks til mig selv – og så har jeg et par gange lavet Stanley Tuccis Christmas-Cosmopolitan. Og nøj, den er god 🙂
Stanley Tucci er en amerikansk skuespiller af italiensk oprindelse, der elsker mad. Jeg elsker ham – jeg synes, han ser lidt sexet og intelligent ud på en voksen måde – og jeg er vild med hans drink.
Christmas Cosmopolitan (1 drink)
1 spsk granatæblekerner
50 ml vodka
25 ml cointreau
25 ml tranebærjuice (jeg valgte usødet)
25 ml granatæblesaft (usødet)
is
eventuelt et hindbær, frisk mynte og/eller frisk rosmarin som pynt (kan udelades)
Kom granatæblekernerne i en shaker og mos dem. Tilsæt alkoholen. Tilsæt juice/saft. Tilsæt is. Ryst shakeren grundigt.
Hæld gennem si ned i et coupe- eller martiniglas.
Pynt eventuelt med et hindbær, omrullet af et stor mynteblad og gennemstukket af en stilk rosmarin.
Fra bladet Delicious, december 2021.