Bruschetta med grillede grøntsager og gedeost

Nem og dejlig sommermad - passer lige til et koldt glas hvidvin :-)
Nem og dejlig sommermad – passer lige til et koldt glas hvidvin 🙂

Da jeg for nylig var til fest med gamle venner og studiekammerater, spurgte en af kvinderne mig, hvad der egentlig var på den bruschetta, som jeg på et tidspunkt havde lagt et foto af på Facebook?

Det kunne jeg overhovedet ikke huske!

Jeg kunne svagt huske foto’et, men slet ikke opskriften.

Min hukommelse er som en stormasket si. I øjeblikket kører Facebook en ny “service”, hvor man hver dag kan vælge at se, hvad man har skrevet og posted på Facebook samme dag de forgående år. Jeg har været på Facebook i otte år, så der er altså minder fra otte år tilbage – og nogle gange kan jeg slet ikke forstå, at det er mig, der har skrevet det, der står! Jeg kan hverken huske den begivenhed, der omtales, eller forstå at det er mine formuleringer…. det er lidt foruroligende.

Nå, men for nu at vende tilbage til Nina, som hun hedder, hende der spurgte på opskriften, så sagde hun, at hun var blevet sulten af at se på billedet og gerne selv ville prøve at lave bruschettaen. Det var da en mad-kompliment, der var til at føle på, så da jeg i går ved et tilfælde faktisk faldt over opskriften, gik jeg også på jagt efter billedet. For nu skulle det på bloggen.

Jeg har lavet så meget om på originalopskriften, at jeg godt kan kalde den “min”. Ændringerne har jeg skrevet ind i bogen med kuglepen – noget, jeg ofte gør (og i øvrigt har gjort i henved 20 år ved alle de opskrifter, jeg har prøvet) og som jeg er glad for, set i lyset af den svigtende hukommelse!

Bruschetta med grillede grøntsager og gedeost

(1 person)

2 skiver groft godt brød (eller et lille grovflute fra bageren)

1-2 fed hvidløg

100-150 gram rød peberfrugt

100 gram aubergine

100 gram squash

50 gram gedeost (eller mere, hvis du elsker gedeost!)

frisk timian

salt, peber

olivenolie

balsamico

Rist brødet let og gnid det med overskårent fed hvidløg (se note 1).

Grøntsagerne skives. De kan grilles på en havegrill, men sådan én har jeg ikke, så jeg bagte dem i ovnen. Det reducerer også fedtindholdet, eftersom man er nødt til at pensle grøntsagerne med olie, hvis man vil grille dem. Det behøver man ikke i ovnen. Jeg gav dem cirka 20 minutter ved 200 grader.

Pil skindet af peberfrugten. Det er lidt noget bøvl, når skindet ikke er grillet sort, men det er nødvendigt og går med en lille skarp kniv.

Læg grøntsagerne på brødet sammen med gedeost og timian. Krydr med salt og peber og dryp med god olivenolie og ditto balsamico.

Note 1: Det ristede brød er ru og tager derfor godt imod hvidløget – sådan et hvidløgsbrød smager dejligt til mange ting.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *