Jeg havde været ude at løbe og var sulten. Rigtig sulten.
Men samtidig var jeg træt og gad ikke stå i køkkenet i flere timer.
Så blev det til en klassiker – og en af mine absolut yndlingsspiser; clubsandwich.
Jeg bestiller gerne clubsandwich på ferier i ind- og udland, og bliver skuffet, hvis de har lavet alt for meget om på originalen. Men så længe råvarerne er gode, kan man næsten ikke ødelægge en klassisk clubsandwich.
Den her udgave er faktisk i den fedtfattige afdeling. Og dog. Helt fedtfattig er den nu ikke.
Men den er fra Vægtkonsulenternes kogebog ”Supersund fastfood”, så fedtindhold er reduceret i forhold til de clubsandwich, man bestiller på en café/brasserie.
Jeg synes, den smager helt forrygende. Og det mener jeg. Jeg tænker ikke et øjeblik på, at der ”mangler” noget.
Nu er Vægtkonsulenternes opskrift en frokostopskrift. Jeg spiser sandwichen som aftenmad. Derfor spiser jeg dobbelt så meget kylling, 20 gram parmaskinke mere samt 20 gram brød mere. Og så brugte jeg næsten hele karrydressingen. Men ellers har jeg fulgt opskriften.
Og har spist med god samvittighed 🙂
Clubsandwich
(1 person til frokost – se teksten ovenfor)
40 gram parmaskinke
60 gram groft brød
60 gram tilberedt kylling (stegt eller kogt)
25 gram syltede agurker
Tomater i skiver
Rødløg i ringe
Eventuelt gulerod og agurk i skiver
10 gram olivenolie
1 spsk god balsamicoeddike
0,5 portion karrydressing (se opskrift længere nede – og teksten ovenfor)
Man kan enten lave en blandet salat og vende den med olie og eddike – eller man kan bare skære grøntsagerne ud, lægge dem på en tallerken og så samle sandwichen til sidst med salat-ingredienserne.
Læg parmaskinken på bagepapir på en bageplade og bag den i en 225 grader varm ovn til den er gylden og sprød. Lad den køle af.
Rist brødet. Læg salaten på brødet sammen med kyllingekødet, der er skåret i skiver.
Top med den sprøde parmaskinke og de syltede agurker, der er skåret i skiver. Kom dressingen ovenpå og server straks clubsandwichen sammen med resten af salaten.
Karrydressing
25 gram yoghurt (græsk 10 procent)
15 gram mayonnaise
1 tsk sennep
2 tsk karry
Lidt citronsaft
Eventuelt lidt Multisød eller åblomst Stevia (det bruger jeg ikke)
Salt og peber
Bland det hele sammen til en cremet dressing.
(Opskriften er fra ”Supersund fastfood”/Vægtkonsulenterne, 2012)