Dark and Stormy

En Dark & Stormy på min altan.

Det øspis-regner.

Himlen er skummetsmælkshvid, og da jeg stak næsen ud på altanen, kunne jeg mærke, at det var koldt, ikke mindst fordi der blæser en kold vind.

Med andre ord er der ikke nogen tidlig dansk sommer at spore her midt i maj 2020.

Når jeg ikke piber så meget, som jeg kunne have gjort, skyldes det, at jeg nåede at få ladet ”rejse-depoterne” og solskins-hungeren op, inden verden gik i lockdown på grund af coronavirus.

Der er få ingredienser i en Dark & Stormy, og den kræver ingen bartender-færdigheder.

I februar var jeg til karneval i Venedig, og vejret var faktisk ret godt – godt nok til at sidde udenfor på caféer, dog iført vinterfrakke – og måneden før, januar, tilbragte jeg 16 dage i Caribien.

Det er godt at tænke tilbage på nu.

Faktisk sidder jeg i øjeblikket og lægger sidste hånd på mit fotoalbum, der også fungerer som en slags dagbog, fra Caribien.

Og det var derfor, jeg kom til at tænke på Dark & Stormy i går.

Da jeg alligevel skulle med min søster i Bilka, fordi vi skulle købe en hel masse til vores far, som vi ikke vil have selv shopper rundt i disse coronatider, benyttede jeg chancen til at få købt nogle ingefærøl.

Dem synes jeg i øvrigt smager rasende godt, også uden at være i en alkohol-holdig drink.

For ja, Dark & Stormy er en drink. En drink, jeg aldrig havde hørt om, før vores vært ombord på katamaranen M/S My Love, Faye, lavede den til mig og mine veninder. Den ene af veninderne (jeg tror, det var Ulla) kendte den godt i forvejen, men for vi andre to, var det en helt ny oplevelse.

Sådan så Fayes Dark & Stormy ud.
Og den kunne man så sidde og nyde, akkompagneret af solnedgange som denne…

Vi havde egentlig bedt om rumpunch, som er så populær blandt Caribien-turister, at flere af de lokale kalder det ”vacation-juice”, men Faye syntes, vi skulle prøve noget andet. Og faktisk blev vi så begejstrede for Dark & Stormy, at det blev vores favorit på resten af rejsen.

Jeg lavede den herhjemme i går, og jeg synes ikke, vi tog fejl derude i Caribien: Det er virkelig en rigtig god drink.

Jeg fandt både en dansk opskrift og en amerikansk. Der er lidt ubetydelig forskel i fremgangsmåden, men den største forskel er, at der er dobbelt så meget ingefærøl i den danske version, som i den amerikanske.

Jeg startede med den amerikanske version, men det var godt nok for ”stormy” til mig, så jeg hældte ingefærøl i til det svarede til den danske opskrift, og så var den – efter min mening – perfekt. Men prøv da selv – begge opskrifter er herunder.

Glasset stammer fra det sydafrikanske tog-selskab, Rovo’s Rail. Jeg rejste med toget på min 40 års fødselsdag i 2003 – og købte seks krystalglas med R&R monogrammet. Jeg elsker dem!

Det er virkelig nemt at lave en Dark & Stormy. Man skal hverken bruge sjove si’er, ryste-dimser eller særlige målebægre. Et almindeligt decilitermål er fint. Og skulle man have glemt sin skole-lærdom, så går der 10 centiliter på en deciliter.

Dark & Stormy (dansk version)

5 cl mørk rom

1 cl saft fra en øko-lime + en skive til pynt

2 dl gingerbeer/ingefærøl

Kom rom og limejuice i et glas. Rør rundt og fyld godt op med isterninger i glasset. Top op med gingerbeer.

(Opskriften er fra bloggen valdemarsro.dk)

Dark & Stormy (amerikansk version)

6 cl mørk rom

9 cl ingefærøl/gingerbeer

1,5 cl limejuice

Fyld et højt glas med isterninger. Hæld rom i glasset. Kom først gingerbeer/ingefærøl, så limejuice i glasset. Rør rundt med en langskaftet bar-ske. Pynt med en lime-skive.

(opskriften er fra esquire.com) 

Jeg synes, der skal to deciliter ingefærøl i drinken – men prøv med den amerikanske version og se, om du vil have mere alkohol-smæk for skillingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *