Jettes ærtesuppe

Suppen her med gomaiso-drys er fotograferet på Cafe Aas, da jeg fik den første gang. Jeg glemte at fotografere den, da jeg selv lavede den…

Denne suppe var min varme ret ved årets julefrokost i 2017.

Suppen havde jeg fået første gang på Cafe Aas – jeg er ret sikker på, at det var til et arrangement med Madklubben, som er en opfindelse af ægteparret bag Vores Franske Butik, Ib og Birgitte.

Og jeg var vild med den suppe på trods af, at det er en ærtesuppe. Jo, sgu. Og jeg kan ellers ikke lide ærter.

Jeg fik opskriften af kokken, Jette Aas, der ejer Cafe Aas, og kunne så berige mine gæster med den.

Den er nem at lave – og den var en succes. Jeg serverede den, som jeg havde fået den: med et glas bobler til 🙂

Og her er jeg så i gang med lave suppen – helt usædvanligt for mig at arbejde med ærter…

Ærtesuppe

(hovedret til to personer)

1 lille løg

3 fed hvidløg

1 spsk smør

1 spsk olivenolie

1 dl hvidvin

6 dl kogende vand/urtebouillon

0,5 dl piskefløde

250 gram ærter, optøede

0,5-1 citron (saften af)

salt

Gomaiso

2 spsk gule sesamfrø

2 spsk sorte sesamfrø

1 tsk flagesalt

Sauter løg og hvidløg i smør og olie, uden at de tager farve.

Tilsæt hvidvin og lad det koge op. Rør bouillonen ud i kogende vand og kom det i gryden.

Lad det koge i fem-ti minutter.

Tilsæt piskefløden og lad den koge med i to-tre minutter.

Tilsæt ærter og lidt citronsaft og tag gryden af varmen.

Blend suppen i en blender eller med en stavblender.

Smag til med salt og eventuelt mere citron.

Gomaiso: Rist gule sesamfrø på en tør, varm pande i to-tre minutter, til de dufter og hopper. Lad dem køle af.

Knus de fleste af de gule sesamfrø i en morter. Bland alle sesamfrø og salt sammen.

Server som drys til suppen.

Og 2017 var det år, hvor der var sne, da vi holdt julefrokost, Det er ikke sket så tit…

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *