Jordbærsovs til is

Jordbærsovs til is.

Det her er sådan en opskrift, som de fleste ikke behøver at have.

Men jeg har det med at slå selv de mest simple opskrifter op, fordi jeg er bange for, at mit rodede hoved glemmer noget.

For eksempel slår jeg både kartoffelmos og frikadeller op, selvom jeg jo egentlig godt ved, hvordan man skal lave det – hvis altså ikke jeg er stresset eller (mere sandsynligt) distræt.

Så her er en opskrift på en dejlig jordbærsovs til is. Den kan også bruges kold til at hælde over youghurt/skyr – eller spises med mælk som en tynd jordbærgrød (den bliver dog tykkere, når den bliver kold).

Jordbærsovs

300 gram frosne jordbær
1 dl vand
1 tsk vaniljesukker
sukker efter behov (se note 1)

Kom jordbær og vand i en gryde, og bring det langsom op til kogepunktet.

Lad det koge ved middelvarme i cirka fem til ti minutter alt efter jordbærrernes størrelse

Tilsæt vaniljesukker.

Smag til med sukker – en spiseske fuld ad gangen.

Når det smager perfekt, så blendes jordbærrerne for at få en ensartet konsistens på sovsen,

Sæt jordbærsovsen i køleskabet indtil den skal bruges.

Opskriften stammer fra bloggen http://landmandsliv.dk/ 

Note 1: Grunden til at der ikke kan sættes mere præcise mængder på, er at nogle jordbær sorter er sødere end andre, Derfor smag til én spsk ad gangen. Jeg brugte to spsk sidste gang – jeg bryder mig ikke meget om supersød frugtsovs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *