Knækbrød 2 – Lottes version

Lottes gode knækbrød
Lottes gode knækbrød.

Jeg har som før nævnt et knækbrøds-projekt i gang. Og jeg modtager gerne flere bud på godt knækbrød.

Især ville jeg gerne have en opskrift på sådan et svensk-agtigt mad-knækbrød. Anyone out there?

Et knækbrød som godt kan bære pålæg
Det er stadig ikke helt det mad-knækbrød, som jeg egentlig leder efter – men det her kan altså sagtens bære for eksempel hytteost, rygeost eller en skive skæreost.

Engang for mange år siden fik jeg en fantastisk knækbrødsopskrift af min daværende kollega Birte. Men opskriften er blevet væk – og det er Birte også. Forstået på den måde altså, at jeg har skrevet til hende på Facebook og efterlyst opskriften, men hun er åbenbart ikke på FB mere og har ikke svaret.

Så efterlyste jeg gode opskrifter her på bloggen og fik to – en fra Mion, som var vildt god, men efter min mening mere en lækker snack end ”brød” til pålæg, og en fra Lotte, som jeg også kender i ”den rigtige virkelighed” udenfor Facebook. Hendes opskrift har jeg lige testet i dag. Og den er søreme god.

Ingredienser til lottes kænbrød
Ingredienser til Lottes knækbrød.
Det hele røres sammen
Det hele røres sammen – det er en hurtig og nem opskrift.

 

Ifølge Lotte forsvinder knækbrødet som dug for solen hjemme hos hende, når hun har bagt. Det kan jeg godt forstå! Min veninde Anni, der er i familie med Lotte (det er nok sådan en familieopskrift) siger det samme. Anni nævnede så også, at det er vigtigt, at der kommer nok salt i.

Det skrev jeg mig bag øret, da jeg – helt sundhedspolitisk ukorrekt – er en saltgris. Så til en halv portion (jeg tester altid opskrifter i halve portioner, for tænk, hvis jeg lavede en hel portion og ikke kunne lide det! 🙂 ) kom jeg 0,5, tsk salt i. Det er ellers det, der anbefales til en hel portion.

Hvis du ikke bryder dig om, at man kan smage saltet i knækbrødet, så hold dig til den i opskriften angivne mængde.

Rul ud mellem to tykker bagepapir.
Rul ud mellem to stykker bagepapir.
skær ud i stykker
Skær dejpladen i knækbrødstern. Det løber ikke sammen, når det bliver bagt.

 

Lottes knækbrød

(cirka 30 styk eller 2 plader)

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl havregryn

1 dl olie

2 dl vand

3,5 dl mel

0,5 tsk groft salt

1 tsk bagepulver

Det hele røres godt sammen og hviler i cirka 15 minutter.

Rulles ud mellem to styk bagepapir (det er nemt) og skæres i passende stykker. Det løber ikke sammen igen i ovnen, men forbliver faktisk pænt udskårne knækbrødsstykker.

En hel portion svarer til to bageplader. Jeg bagte halv portion, og der var ganske rigtigt til 1 plade, som jeg skar i 3 x 5 pænt store stykker.

Bages 15-20 minutter (16 minutter i min ovn) ved 180 grader på varmluft.

Køles af og opbevares i en lufttæt beholder.

(opskriften er Lotte Spangsbergs)

De skal nok forsvinde hurtigt
Knækbrødet skal nok forsvinde hurtigt fra kagedåsen i mit hjem også.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *