Kumquat Gimlet Punch

Ja, det er så ikke mit billede, men taget til kogebogen. Men så kan man da se, hvordan det skal se ud….

Forleden ryddede jeg op på mit skrivebord. Lige så ordentligt som jeg holder mit skrivebord på arbejde, lige så rodet er det af en eller anden grund herhjemme…

Nå, men blandt de utallige ting, der skulle kigges igennem, var ens tor samling fotokopierede opskrifter. Og blandt dem fandt jeg en liste over retter, jeg havde serveret til julefrokosten for Canasta-klubben i 2017. Mange af dem kunne jeg slet ikke huske, at jeg havde lavet!

Og da jeg ledte efter billeder, fandt jeg ud af, at jeg i flere tilfælde slet ikke havde taget fotos af maden. Meget usædvanligt for mig!

En af de ting, jeg ikke har et foto af, er velkomstdrinken, som var en Kumquat Gimlet Punch. Så billedet herover er fra den kogebog, jeg fandt opskriften i.

Kumquat Gimlet Punch

Juice fra 6 limefrugter

100 gram sukker

950 ml vand

750 ml gin

Limeskiver

Kumquat skiver (se note 1)

Hele Kumquats

Is

Blandt limesaft, sukker og vand i et bowle/stor kande. Rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt gin og nogle limeskiver (cirka 1 lime, tyndt skivet) samt kumquatskiver og hele kumquats (se note 2).

Kom isterninger i de glas, der skal bruges, garner med en skive lime og måske en træpind med et par kumquats på.

Hæld drikken over i glassene.

(fra The Forrest Feast Gatherings af Erin Gleeson, forlaget Abrams, New York, 2016)

Note 1: Hvis ikke man kan få kumquats, kan man bruge mandariner, skriver forfatteren.

Note 2: Der er ikke nogen mængder på kumquats. Så vidt jeg huske, købte jeg en bakke – der var måske otte i – og det var det så det. De er jo ikke ret store, men temmelig dyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *